Srpska atletičarka Ivana Vuleta osvojila je zlatnu medalju na "Evropskom prvenstvu" u Minhenu.

Novi zlatni skok Vuleta je izvela na "Olimpijskom stadionu“ u Minhenu gde je održano "Evropsko prvenstvo“ na otvorenom, rezultatom 7.06 m. Ivana je udarila pečat na istoriju atletike, na istoriju takmičenja skoka udalj.

"Po ono što sam došla, to sam ispunila. Ovo je stvarno nešto što sam čekala četiri godine", rekla je Ivana posle finala i pustila suze, a na nju je bila ponosna cela Srbija, najviše porodica, a pre svih suprug Marko Vuleta koji je uz Ivaninu fotografiju napisao:

"Da li tvoja žena zna kako da leti?"

 Ivana se borila sa povredama, ali uspela da donese pobedu Srbiji. To joj je, kako kaže, dužnost da mladima daje dobar primer.

"Ono što radim na stazi, dajem mlađima primer i da niti jedan san nije dovoljno veliki. Smatram da je to moja dužnost. Mnogo je loših dana u godini, ali kada se desi taj dobar dan onda sve nestane. Ovoj deci ne treba da se nameće pritisak, treba da dožive sami neke stvari.

Oni su veliki potencijal, svako treba da im se obezbede uslovi, ali sa budu rasterećeni. Treba da ostvaraju svoje ambicije, a ne tuđe. Na ovu medalju sam stvarno ponosna, zbog načina na koji sam je doživela. Bilo bi besmisleno da sam je osvojila pre 7-8 godina.

Moje godine su moja prednost, iskustvo ne može da se meri ni sa čim. Zaokružila sam jednu priču, ostaje isključivo Pariz. Upitan je samo ako ne budem zdrava. Tamo idem sa istim ambicijama kao i u Budimpeštu, da upotpunim kolekciju", rekla je Ivana Vuleta i na ovaj način najavila je kraj karijere.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Ivana Vuleta intervju  Atletski savez Srbije