Kristijan Bejl je udahnuo život nekim od najprepoznatljivijih likova u istoriji filma. Bio je serijski ubica u "Američkom psihu", ali i vitez Betmen u trilogiji Kristofera Nolana.

Mnogi ne znaju da je počeo kad mu je bilo samo 13 godina, ulogom u filmu Stivena Spilberga "Carstvo Sunca". Film ga je katapultirao u svet filma, ali je on postao vrlo skeptičan u pogledu svog daljeg angažmana.

"Pomislio sam kako ne želim više nikad da glumim", kaže Bejl. Nije problem bio u radu sa rediteljem - Kristofer je obožavao Spilberga. Procenio je, naprosto, da to nije za njegove godine.

kristijan bejl u filmu carstvo sunca-min.jpg
Youtube / Rotten Tomatoes Classic Trailers 

"Kad si tinejdžer, treba da budeš potpuno anoniman", kaže glumac. "Nije dobro za decu da uđu u ovu profesiju za odrasle u tim godinama."

Međutim, kad je dobio ulogu u filmskoj adaptaciji drame "Henri V", nije mogao da odoli želji da uradi nešto kreativno.

Upravo zahvaljujući ulozi Betmena, upoznao je i svoju suprugu Sandru Blažić. Srpkinja iz Čikaga radila je kao fotomodel, šminkerka, a jedno vreme je bila lična asistentkinja Vinone Rajder, da bi završila kao kaskaderka!

kristijan bejl sandra sibi blazic 0744771924-min.jpg
Profimedia 

Poznanstvo s njom je promenilo Bejlov odnos prema ženidbi. Kristijanovi roditelji, Dženi Džejms i Dajvid Bejl su se razveli nakon 19 godina braka. "Nisam baš imao lepo mišljenje o braku. U mojoj porodici su se svi razveli. A onda sam upoznao Sibi i učinilo mi se da je ženidba fantastična ideja", kazao je glumac u jednom intervjuu.

"Nisam hteo da samo sedim i kukam kako nisam spreman", izjavio je za magazin "Intervju". "Nisam hteo da se kasnije kajem, a da nje više ne bude tu."

kristijan bejl sandra sibi blazic 0550894181-min.jpg
Profimedia 

Neustrašiva Sibi je radila i s njim na filmu. "Jurila je za mnom dok sam ja bežao kao Betmen", priča glumac s osmehom. "Vozila je policijski auto kao kaskaderka, ona ume svašta. Ume i da okrene auto pod ručnom. Plašim se svoje žene", zaključuje Bejl. On i Sibi su u braku već 23 godina i imaju dvoje dece.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Peli smo se po steni sa najpoznatijom kaskaderkom u Srbiji: Deluje lako, nismo se baš proslavili Espreso tviter