Za Novaka Đokovića obično kažu da liči na Nikolu Teslu, zbog izduženog lika i očiju postavljenih nešto bliže nosu, ali sada je osvanula nova fotografija koja je zasenila sva poređenja do sada.

Na Tviteru je objavljena slika "prvog" Novaka Đokovića, unuka rodonačelnika loze našeg tenisera, malo i retuširana da se naglasi sličnost.

Prema nekim navodima, taj Novak je otišao 1905. godine u Čikago, ali se dva puta vraćao u otadžbinu i učestvovao u Balkanskim ratovima, a onda i u probijanju Solunskog fronta.

On je ostao da živi u Jasenovom Polju, kod Nikšića, gde i danas živi deo Novakove familije. Godine 1941. kada je deo familije izbegao sa Kosova, "prvi" Novak Đoković pružio je utočište Nedeljku Đokoviću i njegovoj porodici. Nedeljkov sin Vladimir je obećao da će jedan od potomaka naslediti ime hrabrog pretka.

Upravo zato je Vladimirov sin Srđan Đoković, kad je posao otac, odlučio da prvencu da ime koje će kasnije postati sinonim za pobede i upornost u celom svetu. Sličnost dvojice Novaka svima upada u oči, šta vi kažete?

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO: 

Novak sa Jelenom na koncertu Vlade Georgieva u Herceg Novom Kurir televizija