Životni put Žarka Lauševića početkom avgusta 1993. potpuno se preokrenuo. Glumac koji je u to vreme bio na vrhuncu karijere, sticajem nesrećnih okolnosti hicima iz pištolja usmrtio je dva muškarca, a jednog ranio. Osuđen je na 15 godina, potom na 13, da bi na kraju u zatvoru proveo četiri godine i sedam meseci. Na slobodu je pušten u februaru 1998. godine.

Od prve supruge Maje s kojom je bio oženjen od 1982. do 1998. godine i ima ćerku Asju i sina Dušana koji je doktorirao i bavi se umetnošću, glumac se razveo dok je bio u zatvoru.

"23. januar. Utorak, 907 dan: Danas se razvodim posle trinaest i po godina braka ili sedamnaest godina i četiri dana zajedničkog života… Od danas će Anita moći legalno da me posećuje“, pisao je u knjizi  "Godina prođe, dan nikad" Laušević koji se u drugu suprugu zaljubio dok je još bio u braku sa Majom.

"Bila je ponovo Anita. Da, nama se desila ljubav. Sreli smo se na snimanju filma 'Boj na Kosovu'. Ona je maskerka. Shvativši da ja ipak želim da sačuvam svoj brak, ona se tada udala i rodila ćerku. Andreu. Bez 'ј'", pisao je o svojoj supruzi Žarko u knjizi i dodao kako je počela ljubav koju su izgradili.

Supruga Žarka Lauševića
Profimedia 

"Dolazi otmena, visoka, lepa. 'Razvodim sе', reče mi danas. Poseta – Anita. Anita. Anita. Zašto sam je zavoleo? Zato i što je čitavim bićem svojim uz mene. Ne dovodi u pitanje nijedan moj potez. Ona ume da se veseli mom uspehu duže od trajanja aplauza koji bih dobio. I pati sa mnom mnogo duže od trajanja zvuka koji je moj pad izazvao. Nju drži i raduje uspeh, ništa manje ni kraće od bola koji prati neuspeh. Ne navikava se ni na uspon, ni na pad“, rekao je glumac.

Supruga Žarka Lauševića
ATA / Antonio Ahel 

Takođe, primetio je kako je broj sedam kao lajtmotiv pratio njihovu ljubav i život.

"Anita mi javlja neke datume… Ona se razvela 22. juna 1995. Ja, 22. januara 1996. Posle sedam meseci. Njen otac je umro 30. oktobra 1996. Moj, 30. maja 1997. posle sedam meseci. Predstava 'Sveti Sava' je prekinuta 30. maja 1990. Otac je umro na taj dan. Posle sedam godina“.

Supruga Žarka Lauševića je rođena u Ljubljani, a s glumcem ima ćerku Janu. Glumčeva supruga radila je na veoma popularnim projektima i sarađivala je s velikim zvezdama Holivuda, poput Leonarda Dikaprija i Kejt Vinslet.

Anita je prvi veliki angažman, kao scenski šminker i frizer, u Americi imala 2004. na sminanju filma "Spajdermen 2".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Žarko Laušević iskreno o glumi, otkrio detalje NOVE ULOGE Kurir televizija