Proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić (52) više od dve decenije u skladnom je braku sa suprugom Sarom, nekadašnjom karatistkinjom, koju je upoznao 2001. godine. Sara je od njega mlađa 10 godina, a zbog ljubavi i porodice odrekla se karijere.

"Jedina prava ljubav desila mi se sa Sarom. Imala je 21, a ja 31 godinu, kad smo se upoznali te 2001. na proglašenju sportiste godine. Ona, karatistkinja, bila je najbolja kod mlađih sportista, a ja kod starijih. Odmah smo počeli intenzivno da se dopisujemo. Zamolio sam je da sačeka na aerodromu jednog mog prijatelja koji će joj doneti nešto. Taj prijatelj sam, u stvari, bio ja! Mislim da i dan-danas čuva te igračke koje sam joj doneo. I od tog februara 2001. počinje spajanje dve polovine jabuke. Bio sam samo dan tu, morao sam nazad u Rim. U martu sam opet došao nakratko. I kada sam se vratio u aprilu, više se nismo razdvajali. Pošla je sa mnom u Rim. U junu smo se verili i onda se otimala dugo, do 25. avgusta, da se venčamo. Ručak je bio u Novom Sadu, nas 60-65. Okupili smo prvo koleno porodice - babe, dede, očevi, majke, braća, sestre sa svojim porodicama, da ljudi, ako se sretnu na ulici, znaju da su sada rod. Svadbu smo pravili u restoranu na Adi Ciganliji. Jurili su me paparaci za momačko veče, krili se tamo, ovamo, a ja sam s kumom Saletom Ilićem pecao na brani u Kleku. Sara i ja nastavili smo da se zabavljamo i provodimo. Otišla je sa mnom u Japan, bila je i u Grčkoj", ispričao je sportista svojevremeno za "Kurir".

Kako kaže, znao je da je Sara žena njegovog života posle svega dva minuta razgovora.

"Šta je žena koja zaslužuje olimpijsku zlatnu medalju? Kako biste nazvali nekoga ko u 21. godini zagrli jedan novi život, spreman je da svoje želje i ideje skloni sa strane zato što želi da svojoj porodici pruži sve? Tačka. To je za mene kao čoveka vrh. Drugo su samo priče. Supruga me je prevarila u cvetu mladosti. Ja sam imao samo 31 godinu, a ona iskusna sa 21. Kad sam progovorio s njom dva minuta, znao sam da ću da se oženim njom", rekao je Vanja prošle godine u emisiji "Sceniranje" na "Kurir" televiziji.

Sara i Vanja imaju četvoro dece - ćerke Inu, Unu i Milu i sina Lazara. Prvo dete dobili su nakon tri godine braka, a Sara se porodila u Moskvi, gde su tada živeli. Druga i treća ćerka, kao i sin, rođeni su u Beogradu, a odbojkaš je sva četiri puta bio prisutan na porođajima svoje supruge.

"Prva radost - ćerka Ina. Što kaže Sara, ona je bila savršeno dete, po knjigama. Sećam se, ostao sam sam s Inom kad se rodila, Sara je s mamom izašla u kupovinu. Bukvalno sam bio ukočen, s bebom u rukama, kako me je i ostavila. Nakon tri minuta sam je zvao i rekao da plače kao nikada dosad. Sve su to stvari koje morate da prođete. Sportisti žive kao pod staklenim zvonom. Za obične stvari, tipa da stanete u red, platite račune, nismo znali. Neko je to radio za nas jer je to distrakcija, odvlači energiju od onoga što treba da radite. Nismo jurili sina. Očekivali smo Zoe, a rodio se Lazar. Ni za jedno dete nismo želeli da znamo pol. Bio sam na sva četiri porođaja. Moje poimanje je da za ženu koju volim, kada sam joj najviše potreban, treba da budem tu. A posebno u Moskvi gde nikoga nije znala, pa ni jezik dobro. To mi je jedno od četiri najlepša iskustva. Ostala tri su bila u Beogradu", pričao je Grbić.

Slavnom sportisti porodica je ispred svega, a na svoje naslednike beskrajno je ponosan.

"Porodica je sav moj svet. Ovo je moje bogatstvo. Žene odlučuju koliko će dece imati. Sve što sam postigao je nula u odnosu na porodicu. To je tako. Šta ostane iza čoveka - njegova dela i deca. Ono čime ih naučite i koju poruku nose. To je to. Beskrajno su draga i dobra deca. Moram da budem pravičan kao otac. Oni ipak odrastaju u Beogradu i supruga i ja vodimo računa da ih uputimo. Oni su super, dobri su u školi, aktivni su u kampu koji vodim", istakao je jednom prilikom, a iskreno govori i da svojoj deci želi da imaju brakove poput njegovog i Sarinog.

"I 20 godina posle jedno drugom kažemo 'pače', 'pače'. Svojoj deci želim brak kao naš. Nema svađe. Postoje različitosti, ali strpljenje, tolerancija i razumevanje mogu da reše i prevaziđu sve. Kada shvatite da ste stvorili decu, ona su prioritet. Porodica, to je celina", rekao je proslavljeni odbojkaš.

Još fotografija Sare i Vanje Grbića pogledajte u galeriji ispod.

Instagram / saragrbic4you Sara Grbić i Vladimir Vanja Grbić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

VANJA GRBIĆ O SVOME OCU, HRABROSTI I SRPSKOM FUDBALU "Kada izadjete TAMO igrajte NAJBOLJE što znate i budite spremni da POGINETE!" Kurir TV