Metalna pločica koju je Novak Đoković prvi put nosio na grudima na Rolan Garosu privlači pažnju svih, jer je poznato da najbolji svetski teniser maksimalno vodi računa o zdravlju.

Sve što je uključeno u njegov režim ishrane, treninga i oporavka mora biti maksimalno provereno, pa svi žele da znaju kakav je to medicinski uređaj veličine novčića koji nosi zalepljen na grudima na nekim mečevima.

Reč je o proizvodu koji je patentiran u Italiji, a sastoji se od nanokristala. Oni pretvaraju prirodnu infracrvenu toplotu tela u terapeutske talasne dužine. One deluju na brojne akupunkturne tačke u telu i opuštaju mišiće.

Ove talasne dužinine stimulišu neuralgične tačke u telu koje su van ravnoteže. Flaster ne emituje nikakve hemikalije. Italijanska kompanija tvrdi da on svojim delovanjem poboljšava kretanje tela, obnavlja zglobove i ublažava bol. Takođe, poboljšava fizičke i biološke performanse.

undefined
Profimedia 

Kada se na Rolan Garosu prvi put pojavio sa misterioznom pločicom na grudima, Novak je na ironičan način objasnio javnosti čemu ona služi.

"Kad sam bio klinac, obožavao sam da pratim Ajronmena (Iron Man), pa ga sada i imitiram. Moj tim mi je obezbedio izuzetno efikasnu nanotehnologiju pomoću koje uspevam da prikažem svoju najbolju igru na terenu i to je najveća tajna uspeha u mojoj karijeri. Da nije tako, ne bih sedeo ovde", ironičan je bio srpski as.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Novak Đoković se sprema za izlazak na teren Instagram/djokernole