Aljoša Vučković je ostvario izuzetnu karijeru kao glumac, ali je privatno preživeo mnogo muka, pre svega vezanih za ćerku Leanu.

Sudbina je bila blagonaklona prema njemu kad je došao u Beograd i upoznao svoju buduću suprugu Editu. Sa njom je pola veka u srećnom braku,  u kojem su dobili dvoje dece.

Leana je rođena 1979. godine, a Lara sedam godina kasnije. Edita, koja je završila nemački i engleski jezik radila je kao profesor i prevodilac.

Leana je 1999. godine upisala Fakultet dramskih umetnosti, zajedno sa Slobodom Mićalović, Katarinom Radivojević, Anom Franić... Pripadala je klasi Predraga Bajčetića i bila jedna od najtalentovanijih u njoj. Međutim, počela je da koristi narkotike. 

leana vuckovic-min.jpg
Youtube / Mondo 

Posle dugogodišnje borbe, završila je u zatvorskoj bolnici na odvikavanju. Privedena je odlukom suda, a glumac je to ovako prokomentarisao za "Story:

"Ono što mogu da kažem jeste to da moja ćerka nije u zatvoru, već na lečenju zatvorenog tipa. Mislim da bi svi ljudi trebalo da puste pojedince i njihove najbliže da svoje probleme rešavaju sami i onako kako najbolje umeju."

aljosa vuckovic.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Vučković je preživeo još jednu tešku životnu borbu kad se, pre pet godina, razboleo. "Bolestan sam, ne osećam se dobro i zato ne snimam", izjavio je tada za Kurir.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

ULOGA U BOLJEM ŽIVOTU MI NIŠTA NIJE DONELA: Aljoša Vučković otvorio dušu o kultnoj seriji Kurir televizija