Sudbina spota koji je Lepa Brena snimila za pesmu "Ljubav je" izaziva čuđenje i dan-danas. Materijal je, prema nekim informacijama, snimljen u januaru 1997. godine, ali je emitovan samo dva dana.

Posle njegovog prikazivanja na TV Pinku, stigao je dopis iz Generalštaba kojim se strogo zabranjuje njegovo dalje emitovanje.

"Nikad mi neće biti jasno zašto se Vojska Jugoslavije stidela spota sa Lepom Brenom", kazao je Dejan Milićević koji je potpisao ovaj spot kao reditelj.

lepa brena spot 2.jpg
Youtube / Slobodan Praljak 

"Mogao je to biti spot za sva vremena. Brena maršira sa specijalnom jedinicom, peva u kasarni, vojnici oko nje vežbaju… Čak ni ja nemam taj spot u arhivi“, ispričao je Dejan. Pogledajte ga, pa zaključite i sami...

Bilo je to vreme Brenine velike popularnosti. Filmom "Hajde da se volimo", probila se i na veliki ekran. Međutim, posle albuma na kojem je ova pesma, usledila je velika pauza.

Kad je video objavljen na Jutjubu, usledili su različiti komentari, nekima se dopada i nekima ne. Mada mnogi veruju da je "sporno" to što Brena u spotu nosi uniformu "crvenih beretki", drugi podsećaju da je godine kad je snimljen ova specijalna jedinica bila regularna u sistemu bezbednosti. Šta vi kažete?

Tekst: Lepa&Srećna