Napori kojeNovak Đoković ulaže da očuva svoje zdravlje i nastavi da igra tenis poznati su širom sveta. Međutim, neke detalje znaju samo njegovi najbliži.

Supruga Jelena se posvetila ishrani zasnovanoj na biljnim namirnicama, a takve obroke priprema i deci Stefanu i Tari. Novakov tim se stara da pronađe nove načine da mu olakša proces oporavka, kao što je "tai peč" koji nosi zalepljen na grudima.

Majka Dijana ne deluje previše srećna zbog stroge ishrane, pre svega zbog mališana, ali je fasciniraju otkrića do kojih Novak dolazi.

dijana djokovic
ATA / Antonio Ahel 

"Novak je u stalnoj potrazi za novim saznanjima. Nešto što mi smrtnici nismo blizu. Zanima ga ishrana, terapije, alternativne metode. On nije pristalica klasične medicine – što je već poznato – ali je imao jednu epizodu kada je morao na operaciju", ispričala je u emisiji "Dok anđeli spavaju".

novak djokovic 0789149893-min.jpg
Profimedia 

"Kada se probudio iz anestezije, rekao mi je da je izdao samog sebe. Objasnila sam mu da je uradio ono što je morao, i da je to neophodno ako želi da nastavi da igra".

novak djokovic 0783140266-min.jpg
Profimedia 

Reč je o operaciji lakta koju je Novak imao 2018. godine. Dve godine pre toga imao je povredu i zatim dao sve od sebe da pokuša sa alternativnim metodama lečenja. Čak je napravio i dugu pauzu kako bi se što bolje oporavio, a zatim pokušao da se takmiči na Australijan Openu. Trpeo je jake bolove, nije mogao čak ni da servira kako je navikao i zato se odlučio, na kraju, za operaciju.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Jelena poželela sreću novaku Instagram/jelenadjokovicndf