Željko Samardžić suprugu Maju osvojio je pre više od četiri decenije, a iako su se njeni roditelji u početku protivili toj vezi, pevač i njegova lepša polovina pokazali su da je njihova ljubav jača od svega. Kada su se upoznali, Maja je bila maturantkinja, a Željko je već gradio uspešnu pevačku karijeru.

"Pokupio sam je s mature, ona je tada bila maturantkinja Ekonomske škole, rekao sam joj: 'Ti ideš kući sa mnom'. Inače, ja sam joj i pevao na maturi, postoji i fotografija te večeri. Ona je odmah pristala da pođe sa mnom, ali njeni roditelji su bili protiv naše veze. Muzičari su tada bili na lošem glasu, odmah pored fudbalera i još nekih zanimanja. Međutim, ja sam sve to već za nekih pet-šest dana doveo u red. Njeni su mi govorili da ona želi da studira, a ja sam rekao da to može i pored mene. Ali onda su brzo došla i dečica, to vam je život... Ona nikada nije zažalila zbog svoje odluke. Dan-danas imam odličan odnos s njenom familijom, život sve to nekako namesti", ispričao je Željko svojevremeno za "Story".

Supruga Željka Samardžića
Instagram/Željko Samardžić 

Najteži trenutak za Željka i Maju bio je gubitak sina Zlatka, koji je preminuo kad je imao samo tri i po meseca.

"Očeva porodica je iz Nikšića, tamo smo sahranili malog Zlatka, to je bila tuga za sve nas. Kad god dođe taj mesec, Maja i ja sami podelimo tu tugu i uvek razmišljamo koliki bi bio da je ostao živ, ali to je život. Nikada čovek ne zna šta mu se može desiti u životu. Idete ulicom, pa vas udari auto, a niste se tome nadali. Bio je beba, imao je tri i po meseca, ime sam mu dao Zlatko, po mom kumu koga sam mnogo voleo", rekao je pevač jednom prilikom za "Blic".

On je dodao da je i čitava njegova familija teško podnela ovu tragediju.

"Sećam se tog perioda, moja pokojna baba je došla na babine, prvi put da vidi svog praunuka, za nju je bio veliki šok kada se sve desilo. U Crnoj Gori je muška glava velika stvar. Nikada to neću zaboraviti. Familijarno smo išli svi iz Mostara u Nikšić da odradimo te obrede", prisetio se Samardžić.

Željko i Maja i Samardžić danas su ponosni roditelji tri ćerke, koje su im podarile i unuke, a pevač često ističe da mu je supruga ujedno i najbolji prijatelj.

"Ne postoji bolji psiholog za mene od moje žene Maje. Ja sa njom sednem, mi smo neverovatni drugari, delimo i najmanje probleme. Zaista imam skladan brak i divnu porodicu", rekao je svojevremeno.

Još fotografija Željka Samardžića pogledajte u galeriji ispod.

ATA Images / Marija Mladjen Željko Samardžić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

"U GODINAMA SAM KAD SE LAKO RASPLAČE, UGLAVNOM ZBOG OVOGA!" Željko Samardžić i Kaliopi ukrstili note: Ovo su imali da kažu za duet Kurir televizija