Beti Đorđević prema mišljenju mnogih kraljica je soul i džez muzike na ovim prostorima, a iza njenog osmeha krije se teška i tužna sudbina. Hit "Počnimo ljubav ispočetka" 1976. godine vinuo ju je u zvezde, a na njenim nastupima uvek se tražilo mesto više. Nastupala je u društvu svoj supruga Slobodana Đorđevića koji, kako se pisalo, u jednom trenutku više nije mogao da podnese njen vrtoglavi uspeh, pa su se razveli nakon 15 godina braka.

"Da, ali mi smo se razišli mnogo pre toga, još 1978. Mene su prosto tražili, a on nije mogao da se izbori s tim. Nije to mogao da podnese i došlo je do kurcšlusa. Tih poslednjih godina krenule su neke neprijatne situacije. Šteta je to. Petnaest godina braka i na kraju je moralo da se završi ovako kako se završilo", rekla je svojevremeno za magazin "Story".

U braku sa Slobodanom pevačica je dobila sina Branislava, koji je iznenada preminuo 2013. godine, u 47. godini života. Prerani odlazak naslednika udarac je od kog se Beti nikada nije oporavila.

Beti Đorđević
ATA / Mateja Stanisavljević 

"Taj 17. juli 2013. ostaće urezan u moje pamćenje dok sam živa. Ima li nešto gore? Mog Branislava više nema. Nadživela sam svoje dete. Nisam izlazila iz kuće danima.Uteha su mi unuci i snaha za koje živim. Oni imaju svoje živote, neću da ih opterećujem svojim bolom. U mom srcu su najtužnije melodije. Ponekad, kada se vratim u prošlost, kao što ste me sada vi vratili, pomislim kako sam još živa. Ali, život je neprestana pesma. Malo tužna, malo vesela", otvorila je dušu jednom prilikom i dodala:

"Pevam, a pre bih vrištala. Kroz svaku notu, kroz svaku pesmu izlazi moj bol. Ogromna bol. Mog sina više nema… Umro je od srca."

Povremeno uspeva da skrene misli, ali kamen ne silazi sa srca.

"To je jedna dramatična i jako tužna priča o kojoj mi se baš i ne priča. Nema šta lepo da se kaže. Tuga, jad i beda. Izgubila sam sina, veoma sam nesrećna. Dođe nešto ovako, kao ovo snimanje, i pomalo mi skrene pažnju, inače sam… Teško je, mnogo je teško. Jedino na silu čovek sebi da prekrati muke, ali i za to treba hrabrosti", rekla je svojevremeno za "Blic".

Beti danas vreme uglavnom provodi kod kuće, u samoći.

"Ne bih mogla da zamislim sada da imam nekoga pored sebe. Gledam danas i mlade, srljaju u brakove. Najbitnije je da se dvoje nađu, sebi podare dete, brak kao potpis nije bitan, samo posle otežava stvari oko bavljenja papirologijom ako dođe do razvoda. Ja sam vam danas, kako se kaže, kućni miš. Najviše volim da budem kod kuće, nikada nisam volela putovanja. Zbog posla kojim se bavim naputovala sam se za dva života. Sad kad vidim kofere već me uhvati mučnina", govorila je čuvena umetnica. 

Još fotografija Beti Đorđević pogledajte u galeriji ispod.

ATA / Amir Hamzagić, ATA / Mateja Stanisavljević Beti Đorđević

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Beti Đorđević posle mnogo godina progovorila OVU PESMU SVI VOLIMO, A NE ZNAMO DA JE NJENA! Kurir televizija