Kada je Marijana zvanično postala gospođa Mateus njenoj sreći nije bilo kraja. Nemačkog fudbalera je upoznala preko prijateljica, a na njegovo uporno udvaranje nije ostala imuna.

"Umeo je da me osvaja. Slao je divne poruke pune topline. Uvek se pojavljivao sa mnogo cveća i u moj život je ulazio tiho. Znao je da posle jutarnjeg treninga sedne u kola, dođe kod mene u Budimpeštu i sutradan se vrati u Beograd. Jednom mi je doneo jabuku, krušku i bananu, kako bi me naterao da živim zdravije. Tvrdio je da se zaljubio na prvi pogled, bio je neposredan, ljubazan i duhovit. Na jednom ručku, na Kalemegdanskoj terasi, osetila sam da se u meni iznenada budi ljubav i poželela da taj muškarac bude samo moj. Naš prvi poljubac pao je u Budimpešti, ispred mog omiljenog restorana Tom and George, a ja sam tek prilikom našeg prvog zajedničkog pojavljivanja shvatila značaj njegovog imena", napisala je u svojoj autobiografiji bivša manekenka koju je nakon nekoliko meseci zabavljanja Lotar zaprosio u helikopteru, iznad Menhetna, a venčali su se 27. novembra 2003. godine u beogradskoj vili Jelena.

"Posle svih tih putovanja, prijema, intenzivnog vrtoglavog života koji smo vodili, počelo je da puca po šavovima. Ne bih se toliko umorila od svega da se nisam uželela sebe i davanja sebe nekim drugim ljudima, a ne samo njemu. Nešto malo pre razvoda mi je između jajnika i debelog creva dijagnostifikovan ogroman tumor za koji se do operacije nije znalo da li je maligni. Tada sam prvi put shvatila koliko sam stresan život imala sa Lotarom Mateusom. Bolest me je naterala na preispitivanje i nametala mi pitanje da li ga i dalje volim. Ako ne, zbog čega ta mesečna apanaža i finansijska sigurnost koju mi je pružao treba da bude jedina važna stvar u mom životu", pitala se plavokosa dama koja je pred razvod operisana u Salcburgu.

Ipak, nevolje u raju počele su znatno pre nego što su supružnici potpisali papire za razvod. Šuškalo se da je Lotar još tokom braka započeo emotivnu vezu sa znatno mlađom ukrajinskom manekenkom Kristinom Lilijanom.

"Kada se zanemare sve insinuacije, ostaje činjenica da nisam ja uvukla treću osobu u naš brak, već moj suprug. On je tu devojku iz nekih svojih, očigledno veoma loših pobuda, predstavio u javnosti. To je samo po sebi grubo omalovažavanje osobe sa kojom ste venčani", govorila je Marijana, dok je Lotar tvrdio da više nije mogao da podnese Marijaninu opsesiju novcem i luksuzom.

Majka Marijane Mateus preminula pre osam godina
Instagram/Marijana Mateus 

"Ne vidim zašto bi pokušavao da mi nametne negativan imidž žene koja sve posmatra kroz vizuru koristi. Ja sam se za njega udala iz ljubavi i naš brak je bio skladan do određenog trenutka, koji nema nikakve veze sa novcem. Čini mi se da on sada na sve načine pokušava mene da optuži za svoje greške, ali ja to neću dozvoliti",  bila je jasna Marijana, koja je istakla da suprug nije bio uz nju dok je imala problem sa zdravljem.

"Zabolelo ga je to što sam nemačkom magazinu Bunte otvorila dušu i rekla da nije bio uz mene prošle godine dok sam bila u bolnici. On je to kasnije demantovao na televiziji RTL, kazavši kako mi je svakodnevno donosio hranu u bolničku postelju, ali činjenica je da u njegovom pasošu postoji dokaz da je u to vreme bio na putovanju u Izraelu", rekla je ona tada.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Marijana Mateus stigla na Cecin rođendan Kurir