Novinar, voditelj i urednik Jovan Memedović nakon više od tri decenije dao je otkaz na RTS-u, a ekipa emisije "Jedan dobar dan", koja se emituje na ovog televiziji, sada ga je snimila na snimanju nove sezone kviza "Potera", čiji je voditelj.

"Snima se 11. sezona, uigrali smo se za tolike godine. Što je najzanimljivije, dolaze nam jako sveži mladi ljudi koji žele da se poigraju sa nama i dobro je što su shvatili da nije ovde cilj da se pošto-poto zaradi neki novac, ovde je najbitnija igra uz znanje i mislim da smo postigli neku finu opuštajuću atmosferu gde se svako oseća prijatno", kazao je Memedović.

Novinarka se zatim dotakla otkaza koji je Jovan Memedović dao posle 36 godina rada na Javnom servisu. Ona je kazala: "Gledaoce zanima da li će se sada nešto promeniti u njihovim omiljenim emisijama, budući da se promenio tvoj status na televiziji?", na šta je Memedović dao odričan odgovor.

"Kao što će gledaoci videti, nema nikakvih promena. Moja emisija 'Sasvim prirodno' ide u istom terminu, možda na papiru postoji neka promena, nisam više stalni član ni na plati RTS-a. Radio sam eto tih nekih 36 godina u životu za RTS... Možda mi je malo krivo, ne bi bilo loše neki sat da dobijem za zasluge do sada.Voleo bih da me ne pominju više po nekim drugim medijima, nema potrebe. Sve je u najboljem redu", kazao je Memedović.

jovan memedovic-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

On se osvrnuo i na razlog svog otkaza na Javnom servisu.

"Pošto se pominje neki etički kodeks, ja sam za to. Hajdemo, etički kodeks, poštujemo. Neka se primeni", rekao je on uz osmeh i odmahivanje rukama.

Podsetimo, razlog zbog kog je Jovan Memedović odlučio da napusti RTS gde je, između ostalih, vodio emisije "Sasvim prirodno" i "Potera" je, kako se navodi, Etički kodeks RTS koji je Upravni odbor na čelu sa Branislavom Klanščekom usvojio u decembru prošle godine, a prema kojem je zaposlenima na RTS-u zabranjeno da rade i u emisijama spoljne produkcije. Problem u Memedovićevom slučaju su bile upravo dve gorepomenute emisije, jer je u pitanju spoljna produkcija.

Još fotografija Jovana Memedovića pogledajte u galeriji ispod.

Instagram / jovanmemedovic U prirodi!

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

JOVAN MEMEDOVIĆ SE SNIMAO U AUTOMOBILU, A SVI SU PRIMETILI JEDAN DETALJ! Voditelj napravio prekršaj u saobraćaju, a evo i koji! Instagram