Razlog zbog kog je Jovan Memedović odlučio da napusti RTS gde je, između ostalih, vodio emisije "Sasvim prirodno" i "Potera" je, kako se navodi, Etički kodeks RTS koji je Upravni odbor na čelu sa Branislavom Klanščekom usvojio u decembru prošle godine, a prema kojem je zaposlenima na RTS-u zabranjeno da rade i u emisijama spoljne produkcije, piše "Nova.rs". Problem u Memedovićevom slučaju su emisije "Sasvim prirodno" i kviz "Potera", a mnoge je iznenadio njegov odlazak sa Javnog servisa.

Vest o Memedovićevom otkazu objavila je njegova koleginica sa RTS-a Tatjana Manojlović.

"Kažu kolege da je Memedović prošlog petka dao otkaz na RTS. Koliko sam shvatila, kviz radi i dalje, to je eksterna produkcija", napisala je ona na Tviteru.

jovan memedovic-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

U izjavi za gorepomenuti medij Klanšček je rekao da je informaciju o Memedovićevom otkazu dobio od bivše urednice zabavnog programa RTS, Olivere Kovačević, na sednici Programskog saveta.

"Ona je tada saopštila da je Memedović dao otkaz, da je trenutno na godišnjem odmoru i da se više neće vraćati na RTS. To je sve što znam. Prema Etičkom kodeksu on više nije mogao da radi na RTS-u, na način na koji je radio do sad. Emisije 'Sasvim prirodno' i 'Potera' su spoljna produkcija, s tim što se 'Sasvim prirodno' snima za RTS, a za 'Poteru' licencu ima 'Adrenalin'. Suština je u tome da ne može neko ko je zaposlen na RTS-u da bude angažovan od strane spoljnih produkcija da vodi i njihove emisije", rekao je ovim povodom Branislav Klanšček.

Još fotografija Jovana Memedovića pogledajte u galeriji ispod.

Instagram / jovanmemedovic U prirodi!

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

JOVAN MEMEDOVIĆ SE SNIMAO U AUTOMOBILU, A SVI SU PRIMETILI JEDAN DETALJ! Voditelj napravio prekršaj u saobraćaju, a evo i koji! Instagram