Goran Šušljik i Irina Dečermić u braku su više od dve decenije i imaju dvoje dece, sinove Đorđa i Dušana. Glumac i pijanistkinja su naslednike usvojili, a sada su podelili svoje iskustvo sa usvajanjem.

"Što se tiče Đorđa, on je bio u jednoj hraniteljskoj porodici, mi smo došli prvi put da ga vidimo. Sećaš se kad smo parkirali kola nedaleko od te kuće? Videli smo jednu ženu, hraniteljku i njega koji je tako nekako odjednom iz tog naručja, bio je mali, godinu dana, odjednom se ispravio i otvorio te svoje velike lepe oči na nekih stotinak metara od nas i izgledalo je kao da nas čeka. Mislim, on nije ništa od toga mogao da čuje, niti da razume, ali eto to osećanje da je on spreman za nas je možda naše učitavanje, ali prosto je to naša priča", ispričao je Goran Šušljik za "Insajder", a zatim je njegova supruga dodala:

"U isto vreme veliko uzbuđenje, a i strašna trema, jer vi idete da upoznate svoje dete. Srce mi je lupalo. To su najuzbudljiviji trenuci mog života."

Goran Šušljik
ATA / Mateja Stanisavljević 

Nekoliko godina kasnije u njihov dom stigao je i mlađi sin Dušan.

"To je već bilo lakše. Tri godine kasnije se rodio Dušan. Kad smo išli da vidimo Dušana, već smo bili utrenirani, znali smo da je to to", ispričala je Irina.

Glumac se prisetio i trenutka kada je shvatio da je sve vreme duboko u sebi imao usađen očinski instinkt.

"Pitanje je tog biološkog ili roditeljskog instinkta. On je duboko u svakom od nas. Nevezan je samo za biološku decu. Sećam se kada smo sa Đorđem bili na moru prvo leto. Bio je strašno nemiran, večerali smo, bio sam okrenut ka Irini. Samo sam u jednom trenutku video da on naglo pada sa stolice. Ja sam uspeo da svoju šaku pružim, da njegova glavica ne udari o nešto tvrdo. Tu sam bio siguran da sam otac. Prosto, ta brzina, instinkt da uradiš to da sačuvaš nešto tvoje", otkrio je Goran.

Goran Šušljik
ATA / Antonio Ahel 

Irina je ispričala i da mlađi naslednik pokazuje naklonost ka muzici.

"Dušan ima jednu veoma specifičnu sklonost ka muzici. Ima oštećen sluh i nosi aparate, ali muzika mu mnogo znači. Ume da proceni dobru muziku, voli da to podeli sa nama. Ima afinitet prema muzici, prema vizuelnom, da pravi svoje instalacije. Čini mi se da oseća neku bliskost kada je umetnost u pitanju. A Đorđe, on krije šta su njegova interesovanja. Bio je veliki sportista do pre par meseci. Sad je odustao od te ideje, hvala Bogu. Sportski život je zaista strašno težak, zahtevan i surov", rekla je pijanistkinja.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

OVO SU ZABLUDE O GLUMCIMA: Tihomir Stanić objasnio sa čime se suočava, i kakva mu je uloga u seriji Felix Kurir televizija