Zanosna Brazilka Izabel Gular sasvim sigurno može genetici da se zahvali na dobrom izgledu. Visoka je 178 centimetara, vitka je i prirodno predodređena za bavljenje manekenstvom. Ipak, ona je telo uspela da održi u tom formi zahvaljući zdravoj ishrani i redovnoj fizičkoj aktivnosti.

Lepotica koja ima punih 38 godina, nije pobornik rigorznih dijeta. Voli sama da kuva, i to jela sa malo namirnica jer želi jednostavnu ishranu. Ona obožava zdrave sokove, a za pripremu šejkova pored voća i povrća koristi i dodatne proteine i žitarice.

"Tako je zabavno vežbati sa prijateljima ili braćom. To je tako inspirativno i pokreće te. Život je deljenje! Zato sam napravila svoj Instagram nalog i hashtag #BodyByIza. Želela sam mesto gde mogu da podelim svoju rutinu vežbanja, i, što je najvažnije, želim da vidim i naučim kako i drugi to rade. Osećam zadovoljstvo znajući da mogu da motivišem i inspirišem druge i da dobijem isto zauzvrat“, izjavila je manekenka svojevremeno.

Za one kojima je teško da odu u teretanu, gledanje njenih videa može pružiti dovoljno inspiracije da se pokrenu.

"Zdravlje je jedno od najvećih blaga koje imamo u životu i oduvek mi je bilo prioritet“, objašnjava Gular.

Inače, Izabel je jednom prilikom ilustrovala koliko je posvećena treningu i objasnila da svakom svom treneru čim počnu da rade zajedno kaže da želi da je tretira kao da je sprema za Olimpijske igre.

Ovo su omiljene vežbe iz njene spartanske rutine:

Preskakanje vijače


Neki kažu da je skakanje dobro za razbijanje masnih ćelija, drugi kažu da je čak dobro i za vaš mozak. Preskakanje konopca ima mnogo drugih prednosti, ali je nesumnjivo odlično za sagorevanje kalorija, prenosi zadovoljnanova.rs

TRX

Ova metoda uključuje korišćenje sopstvene telesne težine, gravitacije i trenažere za vešanje (traka koju vidite da Izabel koristi).

Kikboks

Omiljena vežba među manekenkama, kik boks podseća Izabel da "bez bola, nema dobitka“.

Osnovne vežbe

Kada nije u prilici da trenira, ne pronalazi izgovore već uzima stvar u svoje ruke.

"Često ću odraditi brzi trening u svojoj hotelskoj sobi koji se sastoji od vežbi za noge, gluteuse, trbušne mišiće i ruke sa sopstvenom telesnom težinom. Takođe, uvek imam konopac za preskakanje, medicinsku loptu koju mogu da naduvam i traku u mom koferu. Odličan je pribor za putovanja. Ako nemate teretanu na svom odredištu, nema problema!“

Vežbe inspirisane pilatesom

U slučaju da nije bilo jasno da Izabel ima super-dugo i vitko telo, trebalo bi da je vidite sa ispruženim udovima.

Trening sa tegovima


Izabel često kombinuje trening otpora i vežbe sa tegovima kako bi izgradila mišićavo telo.

Rekreativne aktivnosti


„Sport je oduvek bio veliki deo mog života. U školi sam se bavila raznim sportovima i takmičila sam se sa drugim školama. Trenirala sam sve: trčanje, odbojku, košarku, fudbal, gimnastiku i još mnogo toga! Sport mi je dao dobru koncentraciju, fokus, snagu i motivaciju da ostanem zdrava“, izjavila je ona jednom prilikom, prenosi vogue.Trčanje

Izabel gleda da što više vremena provodi na otvorenom, a trčanje je najbolja aktivnost koja joj to omogućava.

"Iz detinjstva me vežu najlepše uspomene, a provođenje vremena u prirodnom okruženju me je učinilo svesnijim koliko je važno voditi zdrav način života.“

Joga

Jedna od njenih omiljenih aktivnosti koje radi na otvorenom je defintivno joga, pogotovo zbog toga što joj nije potrebno skoro ništa od opreme.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Gubitak kilograma metodom 12-3-30 TikTok/mona_bah