Ljubiša Stojanović Luis poginuo je 31. jula 2011. godine u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu između Bačke Topole i Novog Sada, kod naselja Feketić. Iza sebe je ostavio šestoro dece - sa prvom suprugom dobio je sina Miodraga, zatim u drugom braku naslednike Maju i Marka, a u trećem braku, sa suprugom Silvanom, dobio je ćerku Elu Mitu i sinove Sergeja i Andreja.

Pred 12. godišnjicu pevačeve smrti, njegova udovica Silvana govorila je o najtežim trenucima kroz koje je prolazila otkako je ostala bez supruga, ističući da su joj deca sve vreme bila najveća snaga.

"Kada sam imala vremena da svoje emocije isprocesuiram, vrlo sam retko plakala, a ćerka mi je bila kao neki detektor. Imali smo situaciju, pre nego što sam ih spremala za spavanje osetila sam knedlu u grlu i nagon za plakanjem. Da ne bih plakala pred njom, okrenula sam glavu jer su mi oči zasuzile, a ona mi je samo uzela lice, okrenula ga ka sebi i rekla 'Je l' plačeš?', rekla sam da ne plačem. Tada mi je rekla 'Nemoj da plačeš, tata je samo umro'", ispričala je Silvana u emisiji "Sceniranje" na "Kurir" TV.

Silvana Stojanović, udovica Ljubiše Stojanovića Luisa
Printscreen / Kurir TV 

"Zamislite takav momenat jednog mladog bića. Doduše, oni i jesu mnogo bliži tim drugim dimenzijama dok su mali, dok ne uđu u svet odraslih. Posle toga, kada sam je presvlačila za krevet, ona mi je postavila pitanje, sa samo dve i po godine, 'Mama, je l' si ti srećna?'. Stala sam i razmislila šta da kažem detetu, jer sam se tog trenutka raspadala iznutra. Em me krenula emocija, em ona sa takvim izjavama. Ne volim decu da lažem, tada sam joj rekla 'Ljubavi, vrlo sam srećna dok smo zajedno'. Inače, Ela je imala sa tatom poseban odnos, stalno mu je pevala", dodala je Luisova udovica.

Silvana priznaje da se trudila da pred decom ne plače, jer bi tada i oni plakali.

"Tog perioda, neposredno posle nesreće, sećam se kao u nekim fragmentima. Dešavalo mi se, kada uspavam decu, da odem u njeogovu muzičku sobu. Imao je garažni prostor u kojem je držao sve, od garderobe, do svih stvari koje su mu bile drage. Kada znam da mi deca spavaju, ja se tamo zatvorim, samo sam tamo mogla da dam oduška i da iskanališem emociju. Sedim, plačem i otpuštam emociju bola i tuge uz njegove pesme. Pred decom nisam smela da plačem. Kad god mi se desilo da zaplačem pred njima, svi su počeli da rone suze", prisetila se ona.

Ljubiša Stojanović Luis
Youtube / Printscreen / RTS Najlepše narodne pesme - Zvanični kanal 

Samo 40 dana pre Luisa poginuo je njegov kolega, pevač Darko Radovanović, takođe u saobraćajnoj nesreći.

"Odlazak Darka je bio 40 dana pre njegovog udesa. Mi smo se svi potresli. Toliko sam bila potresena da sam čitala intervjue i tekstove o tom događaju. Mislila sam u sebi kako je sad toj ženi, tom detetu... Bila je to kao neka priprema, nešto što mi nije bilo svojstveno. Darko je sahranjen u Sremskoj Mitrovici, a Ljubiša je toliko žurio da se vrati s nastupa da ode na sahranu. Imao je potrebu da peva u njegovu čast. To nam je bila čudna situacija, a takve se pamte", ispričala je Silvana u pomenutoj emisiji.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

"MAMA NEMOJ DA PLAČEŠ, TATA JE SAMO UMRO!" Silvana: Imala je samo dve i po godine, dok su mali bliži su tim dimenzijama!  Kurir televizija