Naša najstarija glumica Mira Banjac bliži se 94. rođendanu, a u seriji "Zakopane tajne" beleži još jednu ulogu u bogatoj karijeri koja traje još od 1959. godine. Iako je u profesionalnom smislu mnogo postigla, na duši nosi jednu ranu - što nema unuke.

Sina Branislava Jovanovića rodila je godinu dana posle sticanja diplome, 1951. godine, ali brak sa njegovim ocem nije potrajao, o čemu je jednom prilikom rekla:

"Često u životu očekujemo jedno, a dogodi se nešto drugo. Andrej Jovanović, inženjer po struci, bio je moja velika ljubav. Udala sam se za njega kad sam imala 24 godine. Oboje smo s radošću čekali Branino rođenje i to je ubrzo bilo jedino što nas je spajalo.

"Shvatili smo da nismo jedno za drugo, da se potpuno razlikujemo, da smo drugačiji. Nije bilo ružnih scena, prebacivanja i mučenja. Razdor i odustvo bliskosti lebdeo je u vazduhu. Zbog neslaganja naravi, različitih ciljeva, izabrali smo najbolje rešenje – razvod. Razišli smo se kad je Brana imao pet godina, tako da razvod nije bio traumatičan za dete.

Bivši supružnici ostali su u prijateljskim odnosima sve do Andrejove smrti.

"Nikada se više nisam udala, a Brana je bio i ostao moj voljeni i obožavani sin, moja najveća ljubav", izjavila je legendarna glumica.

Mira Banjac
Youtube / Printscreen / Televizija srpske dijaspore 

"U momentu razvoda Brana je bio suviše mali da bi dobio 'drugog oca', a kasnije, kad je porastao, 'drugi otac' mu više nije ni bio potreban. Nije mi nedostajalo poštovanje muškaraca. Mene su moji ljudi voleli", rekla je glumačka legenda.

Branislav Brana Jovanović, u mladosti državni prvak u dizanju tegova, radni vek proveo je kao snimatelj na televiziji, a danas je u penziji.

Brana je i lovac, hobi mu je izrada nameštaja, pa je Miri napravio biblioteku i crvenu kuhinju. Posle razvoda od supruge nastavio je da živi sa majkom u porodičnom stanu u Novom Sadu.

"Ne da Bog sve. U životu postoji ravnoteža, ali, nažalost, tu ravnotežu dobijete kasnije. Valja se rasporediti: koliko dajete profesiji, a koliko životu. Ostala sam uskraćena za unuče, ali to je takva sudbina. Zaista bih dala celu moju karijeru za to jedno dete, ali nije se dalo", iskreno je priznala pre nekoliko godina, piše Hello!.

Svojevremeno je priznala šta bi promenila u karijeri i životu kada bi mogla da se vrati kroz godine.

"Menjala bih veliki mračni deo mog života u Beogradu. Ja sam jaukala beogradskim ulicama, bila sam na ivici da se ubijem. Imala sam stan u Novom Sadu kada sam krenula u Beograd. Jedna gospođa je htela da uđe u njega, a ja sam imala stanarsko pravo. To pravo sam joj prodala, a to se tada nije smelo. Meni je to odobrio grad uz klauzulu da više nikada ne mogu dobiti stan u Novom Sadu. Pristala sam. Sa tim parama sam kod Skadarlije iznajmila jednu garsonjeru na godinu dana", ispričala je glumica i otkrila da ju je spasao poziv reditelja Stipe Delića.

"Posle je ta žena došla da traži novac nazad i tužila me. Ja te pare više nisam imala i krenula sam da zajmim. Prvo sam naišla na zelenaše koji su uzimali tri puta više i to je bio rašomon. Jednog dana sam otišla u „Metropol”, naručila kafu, sela da napišem pismo i htela da se bacim dole. Moj sin je bio u vojsci, više nisam imala izlaza. Iduće noći zvoni telefon i javi se reditelj Stipe Delić. Bio je poznat tada, ali nismo se znali lično", rekla je svojevremeno za "Politiku" Mira koja više nikada u životu nije pozjamila novac.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna