Voditeljski posao mnogima deluje lak i zabavan, ali rad "iza kamera" traži dosta znanja i veština, uz dobru dikciju, bogat rečnik i prijatnu spoljašnjost. Ipak, putevi do mesta pred objektivom mogu biti različiti. Evo koje su škole završile naše voditeljke.

Marija Kilibarda je studirala na Fakultetu političkih nauka, smer socijalni rad i politika i na Višoj školi smer sportski menadžment. Danas je prepoznatljiva po svojoj lepoti i glasu.

Dea Đurđević je završila dva fakulteta - pored žurnalistike, pohađala je osnovne i master studije iz oblasti državne bezbednosti. Svaki slobodan trenutak često je provodila u streljani, a trenutno je član ekipe jutarnjeg programa.

Jovana Jeremić trenutno je jedna od najpoznatijih srpskih voditeljki koja često ističe da ima diplomu državnog Pravnog fakulteta u Beogradu kojom se vrlo ponosi. Takođe, nosi titulu i magistra, a sada je zaposlena na Pink televiziji gde vodi i uređuje "Vikend jutro".

jovana jeremic
Instagram / jovanajeremicmilosevic 

Sanja Marinković je, posle gimnazije, prvo je upisala i završila menadžment, a zatim finansijski menadžment. Sada je prepoznatljiva po svojoj emisiji "Magazin in" koju već godinama vodi i uređuje.

Lea Kiš, koju mnogi prepoznaju po specifičnom glasu i smehu, magistrirala je komunkologiju i ima doktorat iz oblasti kulture i medija na Fakultetu dramskih umetnosti.

lea kis obrazovanje
ATA Images/ M.M 

Sanja Kužet, prepoznatljiva voditeljka "Zvezda Granda" je studirala geografiju, a završila međunarodnu poslovnu ekonomiju.

sanja kuzet 5.jpg
Instagram / sanja_kuzet 

Kristina Radenković je upisala turizmologiju na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu na nagovor majke. Međutim, nakon završene prve godine je prešla na Akademiju umetnosti. Diplomirala je u klasi Bora Draškovića sa prosečnom ocenom 9,2.

kristina radenkovic-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Tamara Raonić, voditeljka programa Grand šou, pre nego što se povukla i posvetila porodici, navodno je završila samo osnovnu školu. Naime, ona se odmah nakon škole prijavila na konkurs za stjuardese jedne avio kompanije i uspešno prošla konkurs.

tamara raonic.jpg
Youtube / Pink Parada 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

BONUS VIDEO:

"SAŠA POPOVIĆ MI JE REKAO DA IZGLEDAM KAO KVOČKA!" Voditeljka Dragana Katić progovorila o odnosu sa direktorom Grand produkcije Kurir teleivizija