Irfan Mensur je više puta osetio ledeni dah smrti u svojoj blizini. Poslednji put je to bilo pre tri godine, kad je zaražen korona virusom.

"Bio sam blizu smrti, osetio sam to, ali se nisam uplašio. Svi ćemo to dočekati pre ili kasnije", ispričao je glumac kasnije, a snagu i hrabrost je crpeo iz života kojim je živeo 70 godina. Najveću utehu u tim danima davala mu je pomisao na decu.

"Petnaest dana sam bio non-stop na kiseoniku. Čim su me priključili na mašinu, prošlo mi je kroz glavu da je to kraj. Sa svojih skoro 70 godina dovoljno sam uradio u životu, tako da ne brinem što me jednog dana više neće biti. Jedino što me je u tim teškim trenucima brinulo bila je činjenica da nisam nekim ljudima rekao sve što sam planirao", ispričao je Irfan. Kako je jednom prilikom rekao, on je "već umro" pre devet godina kad mu je ugrađen bajpas.

pavle i irfan mensur
Instagram / pavlemensur 

Kako glumac voli da kaže, on iza sebe "ostavlja tri čoveka" - Filipa, Pavla i Aleksu. Aleksa je sin iz prvog braka njegove bivše žene Srne, kojeg je Irfan odgajio od njegove druge godine. On i dalje sa ocem ima lep odnos i planiraju biznis zajedno. "On mu je tata, a ja sam mu ćale", uvek napominje Irfan.

Sina Filipa je dobio u braku sa Ljiljanom Perović,  jednom od najlepših i najpopularnijih manekenki nekadašnje Jugoslavije. Filip je rođen 1985. godine, mladi par je tada bio zaljubljen do ušiju.  

irfan mensur ljiljana perovic-min.jpg
ATA / Antonio Ahel, Instagram / ljiljana8821 

"Samo mi je bilo važno da budem sa njim, ma u kom obliku to bilo. Iz tog braka ne nosim nikakva negativna iskustva", ispričala je Ljiljana jednom prilikom. Ipak, mislim da bi nam bilo bolje da smo se nekoliko godina zabavljali, pa tek onda venčali.

Bili smo nezreli i kada smo odlučili da uđemo u brak i da se razvedemo. Sve je bilo na prečac. Da smo oboje malo spustili loptu, ubeđena sam da bismo i danas bili zajedno", rekla je tada prva žena Irfana Mensura.

pavle mensur irfan mensur
Kurir / Damir Dervišagić 

Pavle je rođen u braku Srne i Irfana, koji je trajao 17 godina. Njih dvoje zdušno podržavaju sina koji gradi glumačku karijeru. 

"Ne savetujem ga, on je moj ortak, moj sin je moj ortak", kazao je Irfan na premijeri sinovljevog filma "Usekovanje". "Ne govorim mu šta bi trebalo. Posle završenih poslova odemo na kafu, ako imamo para odemo na piće, a ako imamo mnogo para onda čak i ručamo", kazao je proslavljeni glumac.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO: 

PAVLE MENSUR O PSIHIČKOM I FIZIČKOM ODRICANJU ZA ULOGU: Ovoliko kilograma je morao da skine, a OVO SU MU UTISCI!  Kurir televizija