Pevač Aleksa Jelić nedavno je otkrio da planira da se uz pomoć surogat majke ostvari u ulozi roditelja, a sada je detaljnije govorio o toj temi. Priznaje da nije očekivao da će njegove reči podići toliku prašinu.

"Da, ovo je moja lična priča i nisam mislio da će toliko zainteresovati javnost. Možda u smislu da je sve moguće i da niko nikada ne treba da odustane od svojih želja, ma kako izgledale teške i nemoguće. I jeste u Srbiji tabu tema, čujte, Srbija u nekim segmentima i dalje živi srednji vek. Ne bi mi prijalo da izazove interesovanje na nivou informacija, prepričavanja, ogovaranja, jer ovo je ozbiljna priča koju čovek ne uradi tek da bi uradio nešto, već toj odluci prethodi duboko promišljanje, još dublja ljubav, te sam spreman za novi deo starog života", rekao je sada Aleksa za "Blic".

aleksa jelic.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Od svoje porodice je dobio podršku, iako priznaje da su njegovi roditelji, Dragi i Vesna, bili donekle suzdržani u svojoj reakciji na njegove planove.

"Moji su radosni, u početku možda malo uzdržani, Dragi više nego Vesna. Razumem njihovu strepnju, razumem njihov strah, razumem da je drugačiji put od onog tradicionalnog uvek teži, a pogotovo kada osoba ulazi sama u celu tu priču. Za sada savete nisam dobio, u potpunosti poštuju moju odluku, kakva god ona bila. Osećam da se potajno raduju i znam da će se tek radovati ako se sve bude događalo po planu", istakao je pevač, koji ipak nije u potpunosti odustao od potrage za srodnom dušom.

"Ne, ne odustajem, ali ni ne očekujem. Ako sam nešto do sada naučio, to je da nemam očekivanja, ni u jednoj sferi, pa ni u emotivnoj. Ako se ikada desi - sjajno, divno, prekrasno, ali ako ne, i to je ok. Neću biti sam, nadam se i radujem nasledniku/ci", iskren je Aleksa.

Pevač je priznao da, i pored velike želje, ipak ima strah od roditeljstva.

"Da, naravno da da. Plaši me vreme u kome živimo, ratovi, pandemije, sve ono što će tek doći. Plaše me ljudi, njihova oholost, zloba i bol koji su spremni da nanesu drugima. I na kraju, plaše me i godine koje imam, ali sada je momenat. Sada ili u sledećem životu", rekao je muzičar, koji u novembru puni 47 godina.

"Surogat majku ne biraš, već biraš donatorku jajne ćelije, te dete može biti i bele puti, latino ili čak crne boje kože. Nemam nikakve kriterijume, tek kada budem dobio ponudu i izbor donatorki, odlučiću. Ceo proces je dosta složen i prolazi rigorozne medicinske procese i jedino što ne možeš da biraš je pol bebe", objasnio je on detaljnije čitav proces za pomenuti medij.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

ŽIKA JELIĆ OTKRIO TUŽNU ČINJENICU O SMRTI MIŠE ALEKSIĆA: Umro je na jedan POSEBAN dan – svi su duboko potreseni (KURIR TELEVIZIJA)  Kurir televizija