Kad se razvodi prosečan bračni par, u raspodeli imovine se može povesti rasprava o tome kako podeliti vikendicu, automobil ili, eventualno neku ušteđevinu. Ali kad se razvode milijarderi, tu su "u igri" skupoceni automobili, kolekcije umetničkih dela ili superjahte.

Sve je češći slučaj da ruski bogataši obnavljaju parnice protiv bivših žena, jer su im lepotice "odrale kožu" s leđa tokom razvoda.

"Nikad se u mojoj sudnici nije pojavila tužnija porodica od Ahmedovih" priča Gvinet Noulz, sudija koja je morala da rasplete priču o bogatstvu vrednom više od 10 milijardi funti. Farkadu Ahmedovom je naloženo da ženi Tatjani, po razvodu, isplati 41,5 odsto ovog bogatstva, ali je on to odbio.

Žalio se na sudu kako je sticanju bogatstva doprineo, lavovskim delom, on san i kako je presuda "pogrešna i zasnovana na netačnim uverenjima". Pozivao se i na dokument po kojem su se već prethodno razveli u Moskvi, pre 19 godina, ali sud u Velikoj Britaniji je zaključio da su papiri lažni.

tatjana ahmedov 0574242614-min.jpg
Profimedia Tatjana Ahmedov

Ahmedova je, kao britanski državljanin, dobila zaštitu presudom da joj se isplati 350 miliona funti. Čak i njen sin Temur je prisiljen da joj isplati 75 miliona funti, jer je otkriveno kako je šurovao s ocem. Cilj im je bio da od Tatjane sakriju svaki peni. Ali superjahta vredna 300 miliona funti, helikopter i brojna imanja - nisu se mogli sakriti.

vladimir potanjin 0362571470-min.jpg
Profimedia Vladimir Potanjin

I Vladimir Potanjin, kojeg smatraju najbogatijim čovekom Rusije, bori se protiv bivše žene na sudu. Natalija Potanjin nije bila zadovoljna presudom ruskog suda, a pošto su se preselili u Veliku Britaniju, i ona je potražila pravdu u Londonu. Njen zahtev za 7 milijardi funti je sud ocenio kao legitiman, ali Vladimir je odlučio da to ospori.

natalija potanjina 0272035752-min.jpg
Profimedia Natalija Potanjina

Na presudu suda se žalio i Dmitrij Ribolovljev, kojem je naređeno da pri razvodu isplati ženi Jeleni pola bogatstva. Sudili su se u Ženevi, presuda je doneta u njenu korist, ali se Dmitrij požalio da je to previše. Konačno, utvrđen je iznos od 603 miliona dolara.

dmitrij ribolovljev 0162833487-min.jpg
Profimedia Dmitrij Ribolovljev

Najgore je prošla Irina Ambramovič. Njen bivši muž Roman je, takođe, važio za jednog od najbogatijih Rusa, a na sudu je postignut dogovor oko cifre od 155 miliona funti.

roman abramovic 0105986727-min.jpg
Profimedia Roman Abramovič

Irina je, navodno, u okviru toga mogla da kupi kuću do cene od 42 miliona. Kad je našla odgovarajuću vilu u San Tropeu za 33 miliona, probala je da "nazida" troškove u visini razlike. Razotkrivena je, a Roman je samo poručio: "Pošalji račun za kuću, platiću ga sam".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

 BONUS VIDEO:

RAZVOD JE SMRT BEZ UMIRANJA: Danijela Dimitrovska iskreno o razvodu, životu i predrasudama lepih žena Kurir

Tekst: Lepa&Srećna