Jelena i Novak Đoković venčali su se 2014. i iste godine dobili sina Stefana, a tri godine kasnije na svet je stigla i ćerkica Tara. Budući da je proslavljeni teniser imao mnoštvo poslovnih obaveza, putovanja i turnira, njegova supruga često je ostajala sama sa naslednicima. Prelomni momenat dogodio se kada je njen otac dao otkaz i doputovao u Monako da joj pomogne, nakon čega je shvatila da, kako kaže, treba da se opusti.

"Kada je Tara imala dva meseca, Novak je otišao na mesec dana u Australiju. Ostala sam sama, bez ičije pomoći u Monaku, i zvala sam tada tatu i rekla kako ne mogu sve ovo sama. On je tada dao otkaz i došao", ispričala je jednom prilikom Jelena u emisiji "Šta sam tebi i ko sam sebi" na TV "K1".

Jelena Đoković na Vimbldonu bila u centru pažnje
Profimedia 

Od tog trenutka sve je bilo mnogo lakše i za nju i za Novaka.

"Od tog momenta pevamo dok se bavimo decom, objašnjava mi da ne mora sve da bude tako profesionalno, a ja sam sve ovo doživela previše profesionalno. Previše sam se unela u ulogu toga da sam žena nekog najboljeg u nečemu. Vrlo sam zahvalna na tome što sam ja Novakova životna partnerka, i on je zahvalan. Ali sam mislila da moram da budem nešto posebno, a ne samo Jelena, a on me voli baš samo kao Jelenu", iskrena je bila Novakova supruga i direktorka Fondacije "Novak Đoković".

Jednom prilikom, Jelena je istakla i da se Novak odlično snašao u ulozi oca, kao i da se njih dvoje oko svega konsultuju i međusobno se podržavaju.

jelena djokovic-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

"Prošla sam određeni stepen edukacije i šta roditeljstvo iziskuje od majke i oca, i imam mnogo sreće što je Novak takav partner. Puno ljubavi dobijamo, i kada je sa nama posvećen je, sve ispada mnogo lakše kada porodica živi u zajedništvu i ljubavi. Ja sam iznenađena koliko se on dobro prilagodio, s obzirom na to koliko je on veliki profesionalac posvećen svojoj karijeri. I bila sam jako iznenađena kako se on tako uspešno prebacio i u pelene, i da prohodamo. Sa našom ćerkom je jako blizak i mislim je da taj odnos između tate i ćerke vidljiv kod nas u kući. Stefan i ja imamo posebnu vezu, ali njih dvoje baš. Mnogo sam srećna što je baš on moj životni partner i što je roditelj sa mnom. Pokušavamo da se sinhronizujemo i da pred decom budemo tim", ispričala je nedavno za RTS.

Još fotografija Jelene i Novaka pogledajte u galeriji ispod.

Profimedia Novak i Jelena Đoković u Marbelji

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna