Mako Komuro, bivša japanska princeza, često je bila tema tamošnje javnosti zbog toga što nije dozvolila da bilo šta stane na put njenoj ljubavnoj sreći. Sa svojim sadašnjim suprugom Keijem Komurom u vezi je još od fakultetskih dana, ali njihova ljubav nije nailazila na podršku, budući da Kei nije član kraljevske porodice.

Par se upoznao 2013. godine, dok su oboje studirali na Međunarodnom hrišćanskom Univerzitetu, gde je ona studirala umetnost i kulturnu baštinu, a nastavila je da radi kao istraživačica u Muzeju Univerziteta u Tokiju. Venčanje su odlagali nekoliko godina, upravo zbog kontroverzi koje su ih pratile, a sudbonosno "da" konačno su izgovorili 2021. godine na maloj građanskoj ceremoniji u Tokiju.

Budući da samo muški članovi japanske carske porodice smeju da stupe u brak s osobama koje nisu njeni članovi, Maki je titula princeze oduzeta i njeni muški potomci neće biti u liniji nasleđivanja trona carstva.

Mako Komuro, bivša japanska princeza
Profimedia 

Zbog venčanja Mako Komuro i Keija održan je čak i protest, jer su se nezadovoljni građani Japana bunili protiv sklapanja ovog braka, a nekadašnjoj princezi zbog stresa je dijagnostikovan PTSP (posttraumatski stresni poremećaj).

Japanska kraljevska porodica svojim ženskim članicama daje po milion dolara kada napuste porodicu, a običaj je da se tim činom odriču i svih svojih kraljevskih titula. Međutim, Mako je odbila da uzme novac i postala je prva članica tamošnje kraljevske porodice koja je odbila sve povlastice koje joj porodica nudi.

Mako i Kei danas žive u Njujorku, u luksuzno opremljenom jednosobnom stanu, a ona, prema pisanju stranih medija, radi kao volonterka u njujorškom Muzeju umetnosti Metropolitan.

Mako brine o azijskoj zbirci umetnina kultnog muzeja, pomažući u sastavljanju izložbe slika inspirisanih životom monaha iz 13. veka koji su uveli budizam u Japan, prenosi "Japan Times".

Bivša princeza je unuka bivšeg cara Akihita od Japana, koji je abdicirao 2019. godine, a na tronu ga je nasledio njegov sin Naruhito, čija je Mako nećakinja.

Još fotografija Mako Komuro pogledajte u galeriji ispod.

Profimedia Mako Komuro, bivša japanska princeza

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna