Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić već tri decenije je u skladnom braku sa suprugom Sanjom, sa kojom ima dvoje dece - ćerku Andreu i sina Luku. Srpski političar i njegova lepša polovina juče su obeležili 30. godišnjicu braka, a tim povodom Dačić je napravio izuzetak i podelio zajedničke fotografije sa Sanjom.

"Prvih 30 godina braka… ljubavi, podrške, roditeljstva, ima li šta lepše?", napisao je on, a razlog zbog čega Ivica inače ne eksponira suprugu jeste to što poštuje Sanjinu želju da se retko pojavljuje u javnosti i da ne govori za medije.

"Ima otpor da bude prisutna u medijima, nikada nije htela nigde da gostuje i ja to poštujem", rekao je svojevremeno Ivica Dačić i otkrio da je Sanja bila sigurna da se nikada neće udati za političara, sve dok nije srela njega.

"Ona je bila protiv toga da se bavim politikom. U stvari, nije protiv, kako mi je tada pričala… Njen otac se bavio politikom i rekla je da nikada u životu neće da se uda za političara. Međutim, kada je mene videla, onda je promenila svoje mišljenje", ispričao je jednom prilikom.

Sanja je mužu i deci najveća podrška i oslonac, a političar je jednom prilikom istakao da i on i supruga neguju tradicionalne vrednosti.

"I supruga i ja smo tradicionalno vaspitani. To znači da je porodica na prvom mestu, i kad je dobro i kad je teško. Iz svojih porodica poneli smo veru da se i najveći izazovi mogu rešiti uz podršku najbližih, baš kao što su i najlepši trenuci kada smo zajedno. Greši svako ko na nekoj drugoj strani traži sreću ili podršku. To smo naučili od naših roditelja i to se trudimo da prenesemo na našu decu. Mojoj supruzi je pripala uloga strogog roditelja, možda i zato što sam strogoću trošio na poslu. Šalu na stranu, mislim da sam svaki trenutak sa porodicom koristio da ga provedemo u dobroj atmosferi. Obaveze su mi uvek odnosile mnogo vremena, pa su momenti kod kuće bili veoma dragoceni", pričao je Dačić svojevremeno za "Hello".

Kako je tom prilikom rekao, u svakom braku i porodici postoje problemi, ali ih je moguće prevazići uz ljubav, poštovanje i podršku.

"Ako je tajna da ljudi u braku treba da se vole i poštuju, i da to rade i posle 30 i 50 godina zajedničkog života, onda neka bude tajna. Ipak, mislim da je to nešto što sa sobom nosi svako ko je odrastao u zdravoj porodičnoj sredini. Nije uvek lako, ne postoji porodica bez problema, ali sve se može rešiti kada postoje ljubav, poštovanje i želja. To drži porodicu u skladu i na okupu", rekao je tada za pomenuti magazin.

Još fotografija Sanje Dačić pogledajte u galeriji ispod.

ATA / Antonio Ahel Ivica Dačić sa suprugom Sanjom.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna