Novak Đoković ušao je u istoriju sa 23. osvojenim grend slemom. Za njegove fantastične rezultate zaslužan je ogorman rad ali i njegov način ishrane koji mu omogućava da bude zdrav i jak. Teniser je nedavno otkrio šta konzumira na terenu, u pauzama meča.

"Banane, urme i voda, ja stvarno ne shvatam, svaki meč isto, dogovorimo se, a oni i dalje ne razumeju. Donesu mi jabuku. Kakva jabuka, čoveče. Onda nađem krušku, nema urme. Pa mi donose neke magnete, ma, svašta nešto“, rekao je Novak na konferenciji za medije.

Urme se smatraju pravom riznicom vitamina.Bogate su vlaknima pa se često preporučuje za dobro zdravlje creva, a i za kontrolu šećera u krvi. Ovo voće je sadrži veliku količinu antioksidansa, a i povoljno deluje na unapređenja zdravlja našeg mozga i moždanih funkcija.

Kuma Novaka Đokovića je manekenka
Profimedia 

Banane su bogate vitaminima B kompleksa, C i E, i vitaminom A. Istraživanja pokazuju da je dovoljno samo dve banane dnevno kako bi odradio naporni trening od devedeset minuta.

I Novakova supruga Jelena se pridržava specifičnog načina ishrane o kom je govorila jednom prilikom.

"Sa veganstvom sam krenula i iz straha od bolesti. I to je najgori način da počnete i ne bih nikoga savetovala da bilo šta radi iz straha. Ja se trudim da to ne radim iz straha. Ja se nisam hranila skupom hranom tokom studentskih dana. Naravno, kasnije sam mogla da jedem skupu hranu zahvaljujući novcu koji imamo. Međutim, velika tranzicija se desila kada sam postala majka", rekla je nedavno u emisiji "Šta sam tebi, ko sam sebi" i dodala.

"Razmišljala sam tako da sam ja jedini izvor hrane svom detetu jer sam dojila i nisam želela da se oslanjam ni na šta drugo i onda sam razmišljala kako da to mleko bude najbolje na svetu. Mene su svi putevi vodili u tom zdravom pravcu i ja sam zahvalna na tome, ali pitanje je da li ću do kraja života biti vegan. Hrana koju mi jedemo svakodnevno je inflamatorna. Mi živimo jako stresan život, naše varenje je otežano ako jedemo tešku hranu, naša engergija pada, uspavani smo, svima se to desi kada imaju jako obilan obrok. Ja sam posmatrala i svoje telo, zašto bi se meni već u 11 ujutru posle cele noći spavanja dešavalo da sam umorna. A to mi se ne dešava kada jedem voće ili neku laganu hranu", rekla je i istakla da Novak nije postao vegan pod njenim uticajem.

Jelena izgleda kao devojčica iako je napunila 37 godina, a još njenih fotografija pogledajte u galeriji ispod.

ATA / Antonio Ahel, M.K./ATAImages Vitka kao devojčica.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna