Modna kreatorka Verica Rakočević u martu ove godine proslavila je 75. rođendan, a na izgledu, elanu i energiji mnogi joj zavide. Starost je ne plaši jer, kako kaže, radi na tome da bude vitalna i snažna i u osmoj deceniji.

"Starost za mene znači nepokretnost, bolest, nemoć, a to nema veze sa godinama. Istovremeno, zrelo doba je osnov za sreću, pogotovo ako fizički i mentalno ostanete na dostojnom nivou. Bogu hvala, imam dovoljno pameti da motiv mog odlaska u teretanu nije da u 75. godini izgledam ovako ili onako, već da te godine nosim s ponosom i snagom, odnosno da nekom ne budem na teretu", rekla je Verica za magazin "Hello".

Život u stanu u centru Beograda odavno je zamenila kućom na Avali, gde su ona i njen suprug Veljko Kuzmančević pronašli mir.

Verica Rakočević, Veljko Kuzmančević
ATA / Antonio Ahel 

"Oduvek sam želela da živim van grada, čak sam jedno vreme vikendom odlazila u kuću koju je Elica (Elena Karaman Karić, Veričina ćerka, prim. aut.) imala na Avalskom putu. Jedina stvar koju nisam uspela da završim, verovatno nisam mnogo ni želela, jeste polaganje vozačkog ispita. Ali, to me ne sputava. Ako Veljko ne može da me poveze, nema problema. Autobus mi staje na pedeset metara od kuće, dok pročitam nekoliko stranica neke knjige, eto me u centru", ispričala je kreatorka, koja se vrlo rado sa sugrađanima vozi gradskim prevozom.

"Ako je Verica mogla da jede mast i hleb i da se kupa u koritu, onda može i da se vozi autobusom. Nisam rođena u carskim kočijama. Onaj ko je nešto vredno postigao, na bilo kom nivou, nema osećaj više vrednosti. To je karakteristično za iskompleksirane i nerealizovane osobe", naglasila je.

Dom Verice Rakočević i Veljka Kuzmančevića na Avali
ATA / Antonio Ahel 

Ove godine proslavlja dva jubileja - 40 godina karijere i 10 godina braka sa Veljkom, a na pitanje koji joj je važniji, sa osmehom je odgovorila:

"Uh, ovo je pitanje na koje moram mudro da odgovorim jer će odavde biti izvučen naslov. Znam da ste me to u šali pitali, a ja ću vam ozbiljno reći da sam istinski ponosna na oba segmenta svog života. Ostati deceniju u braku, koji nije klasična priča, niti podrazumeva poštovanje društvenih normi, i pri tom biti izložen javnom sudu, uspeh je sam po sebi. Dobro je što smo Veljko i ja na vreme uvideli da nismo dužni nikome da se pravdamo, mada smo to radili u početku."

Još fotografija Verice Rakočević i Veljka Kuzmančevića pogledajte u galeriji ispod.

Instagram/Kuzmancevicc Verica Rakočević i njen suprug Veljko Kuzmančević, bez obzira na veliku razliku u godinama, nikada nisu posumnjali u svoju odluku da se venčaju.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna