Pre nego što je pronašla današnje utočište na Avali, gde već godinama živi sa suprugom Veljkom Kuzmančevićem, Verica Rakočević uživala je u luksuznom saloncu u srcu Beograda. Veliki stan u ulici Srpskih vladara prodala je pre nekoliko godina i otišla u prirodu. Zbog svoje odluke da život u prestonici zameni mirnijim, bez stresa i žurbe, nikada se nije pokajala, i kako kaže za sajt "Lepa&srećna" istinski joj prija.

"Da mi nedostaje, živela bih. Tu privilegiju da živim gde hoću priuštila sam sama sebi. Svoju kuću na Avali i moje dvorište nikada ne bi menjala za stan od 10 miliona u gradu. Vredi više u parama taj stan ali mnogo toga je vrednije i lepše od para. Priroda leči. Kada bi mi se na mesec dana živelo u gradu (a ne bih nikada) živela bi kao Koko Šanel u hotelu", kaže nam Verica koja je život uredila po svojoj meri. Iako je u prošlosti pored brojnih lepih momenata, imala i one manje lepe, da može nešto da promeni, ništa ne bi uradila drugačije. 

"Uvek bih sve uradila isto. Zato sam ispunjena, srećna i zadovoljna", kaže Verica i ističe da su joj se sve stvari dešavale sa razlogom, a oni teški momenti samo su joj davali snagu da bude bolja i jača.

verica rakocevic i veljko kuzmancevic
ATA / Antonio Ahel 

"Meni su takvi momenti pogonsko gorivo. Što je prepreka veća, pobeda je slađa", kaže naša dizajnerka sa najdužim radnim stažom. Iako je napunila 74 godine, na izgledu joj mogu pozavideti i dvostruko mlađe žene. Tajna je u ispunjenom životu, a borba se godinama je ne zanima.

"Protiv godina se ne treba boriti nego svaku živeti onako kako vam se hoće i biti zahvalan Bogu na svakom danu"; kaže Verica Rakočević čije ime je već godinama sinonim za stil. Ona trendove ne prati, a odevni komadi koje kreira nemaju rok trajanja.

"Nikada se nisam bavila trendovima niti me interesuju. Valjda iz tog razloga (bavim se od početka održivom modom) u ormanima mojih klijenata stoje komadi od pre 10 ili 20 godina i nose ih i danas, one same ili njihove ćerke", kaže Verica i isitiče da svaka pametna dama treba da ima u svom garderoberu ono sto je čini lepom i srećnom.

Pogledajte još fotografija Verice Rakočević i Veljka Kuzmančevića u galeriji ispod.

Fejsbuk / Veljko Kuzmančević, Instagram/Kuzmancevicc Verica Rakočević

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna