Proslavljeni dramski umetnik Bogdan Diklić vatreni je navijač Partizana, a košarkaške utakmice ovog kluba često uživo prati sa naslednicom Sofijom.

Njih dvoje su bodrili košarkaše Partizana sa tribina u drugom meču finala Aba lige, a Sofija, koja ima 20 godina, je privukla posebnu pažnju prisutnih. Na sebi je imala moderne farmerke, crnu majicu i bež sako, dok je na glavi nosila crno-belu traku za kosu.

Bogdan Diklić i ćerka Sofija
ATA Images / Bane T. Stojanovic 

Bogdan je u jednom od ranijih intervjua istakao da je njegova ćerka nasledila lepotu od majke, a da je iz njegove familije "pokupila" smisao za humor.

"Dosta je povukla po ženinoj liniji. Bogu hvala, po ženi lepotu. A po mojoj liniji - moja pokojna majka Sofija je bila jako duhovita. Naše dete Sofija je strašno duhovito dete", ispričao je ranije čuveni glumac.

Bogdanova bivša supruga i Sofijina majka je takođe glumica - Dijana Marojević, a od Diklića je mlađa 22 godine. Upoznali su se dok je ona još studirala na Fakultetu dramskih umetnosti, u braku su bili do 2015. godine, a nakon što su se rastali ostali su u dobrim odnosima.

Glumac je jednom prilikom rekao da mu se život u potpunosti promenio nakon rođenja ćerke.

"Nisam znao šta mi se dogodilo kad se Sofijica rodila. Odmah sam je zavoleo. Ja sam bio samotnjak, to je meni bio prvi brak, s 47 godina sam se oženio. I onda shvatite da niste centar sveta, da bezuslovno volite", pričao je svojevremeno, a takođe je istakao i da njegova ćerka nema želju da se bavi glumom.

"Moja ćerka Sofija je izuzetno inteligentna osoba. Zbog toga ne pokazuje nikakvu želju da glumi, niti da me nasledi u poslu. Zna ona dobro šta to znači", govorio je glumac.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna