Unuka Bilje Krstić Noa nedavno je napunila deset godina, a njena mama Milica se raduje više nego ikad. Ona je postala vlasnica jedne seoske kuće, a time se otvara novo poglavlje u njenom životu.

Mala Noa je dete sa posebnim potrebama i najveća radost kako svoje majke tako i bake Bilje.Ona je i medicinski fenomen budući da je, pri rođenju, detetu dato 1 odsto šanse da preživi!

"Rečeno nam je da su šanse manje od 5%  da će, ako preživi, ikad držati samostalno glavu, i da nikad (0% šanse) će samostalno sedeti, jesti bez gastro-pega, živeti i disati bez aparata... ", napisala je Milica na Instagramu. "Nade uvek ima. Strpljenje, ljubav i vera su sve što našoj deci treba", kaže ona.

Kao što je zapamtila momenat Noinog rođenja zauvek, ali i njene izlaske iz bolnica i vraćanja u njih, sada je došao još jedan trenutak koji nikad neće zaboraviti. Uspela je da kupi kuću sa dvorištem i to će promeniti njen i detetov život iz korena.

kuca cerke bije krstic 2-min.jpg
Instagram / my.baby.noa 

"Jedno od tih sudbonosnih sećanja se desilo samo 10 dana ranije kad sam stavila potpis na jedno reciklirano parče žutog papira u banci i kupila kuću za mene i Nou (ne brinite, i Noin tata je pomogao naravno) ali eto... moje prvo vlasništvo, ikad! Nisam nikada samostalno posedovala ništa sem upaljača i nekoliko stotina knjiga", napisala je na Instagramu uz slike svoje prve kuće.

"PRESREĆNA SAM! Prezahvalna i emotivna... Noka će imati travu, bazenčić, imaće jutra ispunjena pesmom ptica, svež vazduh... imaće mirne snove bez bušenja, dranja i truba, imace sunca i snega na dohvat ruke, imaće domaći paradajz, krastavac i kupus (po glavicu/dve, 10 komada godišnje ali opet i to je nešto zar ne?)", dodaje Milica.

kuca cerke bije krstic 3-min.jpg
Instagram / my.baby.noa 

Kuća sa dvorištem je nova šansa za dalji razvoj male Noe i sreću njene mame. "Moja ledja će odahnuti od 4 sprata stepenica i nošenja, sad već preko 30 kg kad liftovi ne rade... možda sad lakše skinemo pelene, možda brže prohodamo gazeći detelinu nego beton... ko zna kakve nas tek pobede čekaju?

Čeka nas jedno malo parče raja i iako sam jaaaako subjektivna, mislim da niko taj mir ne zaslužuje više od moje Noe... pa eto... Još jedno poglavlje se polako piše u Noinoj Bajci i jedva čekam da saznam gde nas ludi šeširdžija vodi ovog puta", napisala je nadahnuto Milica.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna