Pevačica Maja Odžaklijevska majka je dve ćerke, Tee i Andree, koje su joj podarile unuke Luku i Konstantina. Odgajala ih je sama, budući da se za Teinog oca nije udala, a da se od Andreinog brzo rastala.

"Nisam se udala za Teinog oca Aleksandra zbog toga što me to nije interesovalo. Nije me zanimalo da kuvam ručak i vodim takav život. Ali za Andreinog oca Enesa jesam se udala, na njegovo insistiranje. Venčali smo se, ali je to kratko potrajalo. Oni su bitni mojoj deci, pa sam održavala odnos sa njima. Sa Teinim ocem sam se družila do prošle godine, dok nije preminuo. I sa Andreinim tatom, koji ima suprugu i dve ćerke, obavezno odem na ručak kada dođu u Beograd. Ni sa kim se nisam rastala na ružan način", ispričala je sada pevačica za "Hit Informer", a onda se opisala trenutke u kojima se, kao samohrana majka, suočila sa nemaštinom.

"Bilo je strašnih momenata dok sam podizala ćerke. Dešavalo se da jedemo keks sa vodom zato što nemamo para za mleko. Do te mere je bilo teško. Nisam mogla da radim, a nisam i dalje htela da pravim kompromise i pevam nešto što ne mogu, što želudac neće. Doduše, jednom sam pokušala. Preko jednog menadžera iz Radio Beograda prihvatila sam tezgu u Nemačkoj kako bih zaradila novac za decu. Radili smo petak, subotu i nedelju. Posle ta tri dana rekla sam sebi: 'Nikad više!'", prisetila se Maja.

Maja Odžaklijevska o unuku koji ima autizam
Youtube/Printscreen/ Iz Profila Tv Grand 

Početkom devedesetih godina prošlog veka, kada nije mogla od pevanja da prehrani porodicu, radila je mnoge druge poslove.

"To su bile ratne godine. Posao je te 1992. počeo da jenjava, pa sam morala da počnem nešto drugo da radim. Moj drugar je imao vulkanizersku radnju, gde je prodavao polovne gume. Pitala sam ga da me preporuči za neki posao, a on mi je rekao da njemu treba nadzorni organ. Zaposlio me je. Bio je prezadovoljan kada sam otkrila da ga radnici potkradaju. Plata mi je bila oko 500 maraka, a do tada sam, kad otpevam samo jednu pesmu, dobijala 1.000! Ali bilo mi je u redu to, jer sam bila zahvalna što mogu da zaradim svoj dinar. Ne postoji osećaj nezadovoljstva kada pošteno zaradite novac. Dokle god je pošten posao, svaki dinar je veliki kao kuća. I u Švedskoj sam, dok sam bila sa mamom, čuvala tuđu decu. Radila sam i u fabrici na ispravljanju konzervi. Mama mi je govorila: 'Sine, Bog nema ništa protiv poštenog posla.' Sada konačno uživam! Moja karijera je počela 1969. godine, a ja sam sa 38 godina radnog staža otišla u penziju. Nastavila sam i posle toga da radim, ali sam pre tri godine rekla da je dosta", ispričala je pevačica, koja je jedno vreme, u mladosti, sa porodicom živela u Švedskoj.

Težak život Maje Odžaklijevske
ATA Images/Antonio Ahel 

Poslednjih godina Maja živi na selu, a preseljenje iz grada bilo je, kako kaže, jedna od najboljih odluka koje je donela.

"Mnogo mi prija što me bude slavuji. Zašto bih ujutru slušala trube u gradu? I dok se nisam preselila, divila sam se Vesni Zmijanac kada je otišla na Bukulju. Shvatila sam da je napravila najpametniji potez što je otišla van grada, u koji može da dođe kad hoće. Ja jesam gradsko dete, ali sam u Skoplju odrasla u kući koja je imala dvorište. Oduvek sam želela da imam svoju kuću sa baštom i to mi se ispunilo", kaže Odžaklijevska sa kojom je do skoro živeo unuk Luka, koji boluje od autizma.

"Luka sada jeste bolje, više nas razume nego ranije, ali i dalje ne govori. Sa njim mora mnogo da se radi i ja sam, dok sam imala snage, sve to mogla da savladam. Ali više nemam! Prošle godine sam ga predala majci. Rekla sam ćerki Tei: 'Sine, ja više ne mogu!' On je sada fizički jak, a i u pubertetu je. Ne postoji način da nastavim da ga čuvam. Drago mi je što kod Luke vidim boljitak, u smislu da nas bolje razume nego ranije. Ali i dalje ne govori. Najveća želja mi je da čujem unuka kako priča", završila je pevačica za pomenuti medij.

Još fotografija Maje Odžaklijevske pogledajte u galeriji ispod.

ATA / Stefan Tomašević, ATA / Antonio Ahel Maja Odžaklijevska

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna