Kejt Midlton je oduvek bila ponosna na svoje roditelje koji su joj obezbedili lepo detinjstvo i udobnu mladost. Za njenu sestru Pipu i brata Džejmsa, uvek su bile plaćene školarine u najboljim školama.

Raspusti u elitnim letovalištima, zimovanja u mondenskim planinama, sve su to mogli da priušte Kerol i Majkl Midlton.Najveće zasluge su pripisivane, zapravo, majci, koja je uspela da osnuje privatan biznis i vodila ga duže od 30 godina. A sad je sve propalo.

Firma "Sve za zabavu" je osnovana u kuhinji Midltonovih, a ideja je bila da se kataloški prodaje sve što je potrebno za dečije proslave - od papirnih tanjira i balona, pa do kostima i haljinica. Internet je omogućio snažan razvoj kompanije, ali nije bilo poznato koliko zarađuje.

kerol i majkl midlton 0620579416-min.jpg
Profimedia 

Stil života Midltonovih, kao i kupovina raskošne kuće pre nekoliko godina ostavljali su utisak da je poslovni uspeh spektakularan. Međutim, epidemija korona virusa je značajno uticala na ovaj kao i na druge vrste biznisa koje zavise od okupljanja ljudi. "Sve za zabavu" nije više poslovala tako uspešno.

Prošle nedelje je došlo do dramatičnog kraja - objavljeno je da je firma bankrotirala. Stižu i nove vesti, kako se Kerol povukla iz firme pre tri godine (sad ima 68 godina), a onda je i prodala Džejmsu Sinkleru, koji se bavi sličnim biznisom. Međutim, on nije preuzeo i dugove kompanije. Od aprila se pronose vesti kako se "traže dodatne investicije", ali je Kerol najavljivala i širenje biznisa u Ameriku.

kerol midlton 0703789696-min.jpg
Profimedia 

Sad je osvanula vest da su iza firme ostala dugovanja u iznosu većem od dva miliona funti i da su poverioci ogorčeni. Mnogi od njih su bili srećni što mogu da posluju s Midltonovima i verovali su da će, zbog veza sa britanskim dvorom, novac biti isplaćen.

"Najviše me boli što sam joj verovao, kao tašti budućeg kralja, a ona me je izdala", kaže predstavnik kompanije "Sultani Gas" koja je snabdevala kompaniju helijumom za balone. "To je apsolutno neprihvatljivo."

kerol midlton kejt midlton 0338506758-min.jpg
Profimedia 

Isplivao je i podatak da su, uprkos naizgled velikom bogatstvu, Midltonovi uzeli i "kovid zajam" koji je dala banka uz podršku poreskih obveznika. Cilj je bio da se pomogne preduzetnicima koji su na ivici propasti zbog korone.

Firma "Sve za zabavu" je ostala dužna još jednoj banci, gazdi na čijem su imanju imali glavnu poslovnu zgradu, kao i mnogima drugima. Zbog promene vlasničke strukture pre nekoliko godina, Kerol i Džejms ne mogu odgovarati kao fizička lica za ove dugove. Međutim, u javnosti je njihova reputacija na velikom ispitu. Još slika majke Kejt Midlton pogledajte u galeriji.

Profimedia Majka Kejt Midlton upala u finansijske probleme.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna