Šenon Doerti je donela hrabru odlukuda podeli težak i veoma intiman trenutak svoje borbe sa karcinomom. Ona je, podsetimo, pre dve godine saopštila da boluje od raka dojke, koji je bio u četvrtom stadijumu.

Sada je na svom Instagram nalogu objavila video snimljen tokom prvog zračenja nakon što su joj otkrivene metastaze na mozgu. Snimak je vrlo dirljiv, glumici suze same teku od straha zbog onog što je čeka.

Glumica je dala da se snimi i priprema maske koja bi svakome teško pala, naročito što ubacivanje zavrtnja po obodu maske oko lica izaziva klaustrofobičnu reakciju. Glumica pati od izraženog straha od zatvorenog prostora, što ovaj postupak čini još mučnijim.

Šanen Doreti instagram/ShannenDoherty

"Hvala ti što si nam omogućila da vidimo kako sve ovo izgleda", napisala joj je jedna socijalna radnica koja je zaposlena baš u bolnici, ali nema priliku da iz ovakve blizine posmatra ono sa čim se pacijenti suočavaju.

Da bi Šenon mogla da primi terapiju, prethodno je morala da se za nju pripremi posebna maska. Ona se prilagođava licu svakog pacijenta, a ostavlja slobodnim samo oči i nos. Usta su prekrivena, a između usana mora se staviti drvena špatula.

Šanen Doroti  instagram/ShannenDoherty


I mom bratu su, još 1994. godine lekari dali još samo 6-8 meseci života", napisala joj je jedna od obožavateljki. "Primio je hemoterapiju, zračili su ga i s nama je i dan-danas. Njegova mantra je bila - `ja ovo mogu da pobedim`".