Nije problem u ženi, nije ni u muškarcu, a oni ne mogu da dobiju dete godinama. Koliko puta ste čuli ovakvu priču? Sigurno je se češća, a dogodila se i našem glumcu Đorđu Stojkoviću.

Omiljeni Gruja Golijanin iz "Vojne akademije" postao je tata prošle godine, a to je, kako kaže, jedva dočekao. On i njegova supruga su se posvetili pregledima i radu sa nutricionistom, urologom i trenerom i to je urodilo plodom.

Bio im je potreban samo jedan dan da se opuste i rasterete, a vera u dobar ishod se pokazala kao najvažnija. 

"Brz način života, mnogo stresa i poslovi kojima se bavimo uticali su na nas oboje. Zahvaljujući savetima nutricioniste, urologa i trenera, uspeli smo da stabilizujemo sve u telu, pošto nam nije ustanovljen neki krucijalan medicinski problem. I mada su nam preporučivali da se podvrgnemo vantelesnoj oplodnji, trudnoća se dogodila prirodnim putem", kazao je za Gloriju.

Đorđe Stojković
Instagram / djole_kordelion 

Oni su odlučili, u jednom trenutku, da usvoje dete ako ne budu uspeli da dobiju. "Mnogi muškarci se, iz straha šta će reći okolina, ne odlučuju čak ni da odu kod lekara na pregled, što je ogroman problem, posebno ukoliko su mlađi. I mene je, dok sam išao na testiranja i pretrage, sve to ubijalo u pojam, osećao sam se loše jer sam muško po liku i rođenju, a nisam pošto ne mogu da napravim dete", kaže Đorđe.

On smatra da se treba se suočiti sa svojim strahom i pobediti ga, od čega velika većina muškaraca beži. "Bojimo se, a zapravo nemamo čega da se plašimo. Šta loše može da se desi? Dosta ljudi nije ni psihički zrelo, pa za neplodnost mahom krivi žene, što opet datira iz davnih dana, da su žene jalove, a muškarci bogom dani. Notorna glupost i primitivizam", zaključuje glumac.

Tekst: Lepa&Srećna