Princ Hari i Megan Markl su opet u centru pažnje medija, jer tvrde da su "zamalo izbegli katastrofu u jurnjavi automobilom". Njih dvoje su u Njujorku bili na dodeli nagrade "Žena sa vizijom" koju je primila Megan.

Na svečanost su poveli i njenu majku Doriju Ragland, a na putu do sale gde je bilo gala veče taksi su pratili i paparaci. Sutradan su izdali alarmantno saopštenje, tvrdeći da su zamalo stradali kao Lejdi Dajana.

"Progon je trajao više od dva sata, bez prestanka. U više navrata su jedva izbegnuti sudari, u svemu su učestvovali i drugi vozači, pešaci i dvojica pripadnika njujorške policije", navodi se u njihovom saopštenju.

"Premda uvek postoji interesovanje javnosti za poznate ličnosti, nikad ne sme da bude ugrožena bilo čija bezbednost", zaključuju Hari i Megan.

megan markl princ hari 0776390584-min.jpg
Profimedia 

Oni tvrde da su osobe koje su ih pratile napravile niz saobraćajnih prekršaja - prošle kroz crveno svetlo, vozile po trotoaru, koristile mobilni telefon i snimali fotografije tokom vožnje.

Njujorški gradonačelnik Erik Adams je, međutim, juče saopštio da "je teško poverovati u priču o dvočasovnoj poteri", jer bi čak i "incident od deset minuta pri velikoj brzini bio izuzetno opasan". 

Vozilo je, zapravo, kružilo pokušavajući da izbegne paparace, a onda su osobe zadužene za bezbednost odlučile da princa, Megan i njenu majku odvezu do policijske stanice. Tamo su želeli da promene automobil i zaustavili novi taksi na ulici.

megan markl princ hari 0776422231-min.jpg
Profimedia 

Taksista kaže da je vožnja bila mirna i da se ni u jednom trenutku nije osetio ugroženim. "Nije to bila potera kakve ljudi gledaju u filmovima. Mislim da to ne bih ni nazvao poterom. Oni jesu bili tihi, delovalo je da su se uplašili, ali to je Njujork. Grad je bezbedan", ispričao je taksista za "Vašington Post".

Foto agencija je, takođe, izdala saopštenje. "U izjavi princa Harija navodi se da je `zamalo` došlo do katastrofe", a čini se da je upravo to ključna reč. Samo je džip sa bezbednjacima Megan i Harija u jednom trenutku blokirao saobraćaj, tvrde u agenciji.

megan markl princ hari 0776404101-min.jpg
Profimedia 

"Zbog toga ih je i policija opomenula", kažu i navode da imaju i video snimak tog incidenta. "A imamo i slike na kojima se vidi da se Megan smeška u autu", zaključuju. Po društvenim mrežama se već šire komentari kako je reč "zamalo" vešto upotrebljena kako bi se dobio novi publicitet. "Kad nemaju druge teme, lažu kako su izbegli sudbinu Lejdi Dajane", navodi jedna nezadovoljna Britanka. "Dosta više s njima, svima su dosadili", čest je komentar.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna