Kad je trebalo da snimi slavnu scenu u kojoj prekršta noge pred istražiteljima u filmu "Niske strasti", Šeron Stoun su slagali. Bar je tako najzgodnija glumica Holivuda tvrdila jedno vreme.

Nije znala da će se u deliću sekunde na ekranu videti sve, pa je pristala da snimi ovaj kadar bez donjeg veša ispod haljine. Reditelj joj je, kaže, obećao da će eventualne sporne slike biti isečene, ali se to nije dogodilo. 

Pol Verhoven je tvrdio da je, pre snimanja objasnio Šeron scenu i da je ona "oduševljeno prihvatila". Godinama kasnije, Stoun je izjavila da to više i nije bitno  i da neće o tome da priča.

"Najveće poniženje sam doživljavala od producenta koji me je, tokom čitavog projekta, oslovljavao sa Keren umesto Šeron", ispričala je glumica. "Tako je nastavio da me zove čak i posle svečanosti dodele Oskara za koji sam bila nominovana", dodaje Stoun. 

seron stoun niske strasti 0094334776-min.jpg
Profimedia 

Za nevericu je i činjenica da se njeno ime uopšte ne pojavljuje na originalnom plakatu za ovaj film. Na njemu je ona prikazana poluskrivena iza ramena Majkla Daglasa, kao anonimna plavuša koja mu zariva nokte u leđa.

Ulogu Ketrin Tremel  u filmu "Niske strasti" su prethodno  odbile Kim Bejsindžer, Džulija Roberts, Greta Skaki, Meg Rajan. Bilo je u njemu mnogo škakljivih scena, kako sa muškarcima, tako i sa ženama. Reditelj je nudio ulogu Mišel Fajfer, Džini Dejvis, Ketlin Tarner, Elen Barkin i Merijel Hemingvej. Sve one su rekle "ne".

seron stoun niske strasti 0136748907-min.jpg
Profimedia 

Šeron je prihvatila. "Ona je neverovatno lepa, ali je i prepametna, šarmantna, neustrašiva, vrlo zabavna i skroz luda. Kad ona uđe u prostoriju, energija se promeni", opisuje je jedan saradnik. Od uloge Ketrin Tremel, napravila je filmsku ikonu.

Na sledećim posterima za film, blistala je ona u centru, u čuvenoj pozi prekrštenih nogu.

seron stoun niske strasti 0628777854-min.jpg
Profimedia 

Film je zaradio više od 500 miliona dolara, mada su kritike bile protivrečne. Publika je, kažu, jurila da gleda kako Šeron prekršta noge i uživa u načinu na koji je dočarala lik "nevaljale" Ketrin Tremel.

Šeron je dobila honorar od 500 hiljada - 28 puta manje nego glavni glumac - Majkl Daglas, kojem su dali 14 miliona.

"U redu, ja sam tada zaista tek počinjala", objašnjava holivudska glumica. "Majkl je bio izuzetno velika zvezda", priznaje Stoun koja se ovim filmom probila u sam vrh. 

seron stoun niske strasti 0099657507-min.jpg
Profimedia 

Međutim, najteže joj je padalo što je na setu bila neprekidno okružena muškarcima. "Oko mene 300 muškaraca, ja sama, a snimaju se erotske scene", prenosi Šeron atmosferu. 

seron stoun niske strasti 0379621799-min.jpg
Profimedia 

"Garderoberi su bili muškarci, šminkeri su bili muškarci. Samo je supervizorka garderobera bila žena i ponekad bih je zamolila da ostane malo na snimanju dok radim baš te scene."

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna