Muzičarka Lana Toković preminula je jutros na VMA u 57. godini. Tragičnu vesti je potvrdila i njena velika prijateljica Vanesa Šokčić.

 "I dalje sam u šoku, ne mogu da dođem sebi, ne prestajem da plačem. Jutros u pola 5 iznenada je preminula moja drugarica u bolnici na VMA. Još uvek ne znam kada je sahrana i ne znam pravi razlog zbog čega je ona preminula, znam samo da je imala astmu", rekla je za "Informer" slomljena Vanesa, a oglasila se i Zorana Pavić.

"Nažalost, istina je da je preminula moja Lana. Mnogo mi je krivo, potresla sam se jako, ne znam šta da kažem. Ja koliko znam ona je bila u komi, ali nije bila nešto bolesna, nije bolovala. Koliko znam primljena je u bolnicu zbog rutinskog ispitivanja, ali se desilo ono najgore", rekla je pevačica za "Republiku".

Lana Toković je rođena 29.11.1966 godine u Beogradu. Osnivač je grupe "Lana i Aldo", muzikom se profesionalno bavi od svoje šesnaeste godine. Snimila je preko 40 trajnih snimaka za fonoteku Radio Beograda.

Ubrzo otvara muzički studio gde se bavi komponovanjem. Sa svojom grupom je održala veliki broj solističkih koncerata, a nagrade je osvajala kao kompozitor,vokalni izvođač i tekstopisac. Bavila se pisanjem muzike za pozorišne predstave, crtane filmove i reklame.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna