Kompozitor i producent Aca Sofronijević danas je uspešan na mnogim poljima, a roditelji su njegova najveća podrška zbog čega im je neizmerno zahvalan.

"Moji roditelji su sve za mene odvajali da se časovi harmonike plate da idem na takmičenje. Sećam se te 1993. godine kada sam osvojio tu Prvu harmoniku Srbije još u petlićima,tata je pozajmio novac za gorivo, tada se gorivo izvlačilo na crevo. Odemo u hotel, a mama zaledi limunadu za ceo dan, napravi sendviče, nema u hotelu da se ruča. Ja sam još kao mali znao da poštujem tu neku muku i ulaganje porodice u sebe. Ali, sam takođe znao da je moj zadatak da vežbam, da slušam mog profesora, da se bavim harmonikom na taj način, da iskoristim to vreme što oni plaćaju za mene, a ne samo da dođem da sam bio.Uvek sam se trudio i onda je taj trud malo po malo uspeo da se naplati", izjavio je za "Grand online" harmonikaš nedavno, a sada i istakao da im je zahvalan na vaspitanju.

"Otac je prilično strog čovek. Ja sam od malena naučen kad padnem, znaš, dete sad ide kroz park, padne i ono počne da plače. Ne, ja nikad nisam plakao zato što sam naučen od malena da ću dobiti batine ako plačem, i ako kukam bez razloga. Ja tako padnem, sećam se, tata mije to pričao i kaže: 'E, šta je bilo?'. 'Nije ništa, nije ništa' I idemo dalje. To je to. Valjda je ta želja za borbom usađena u meni od malena, da ja ne smem da kukam, da ne smem da se žalim, i da moram da samo idem dalje, napred, za nekim svojim putem kakav god on bio u tom trenutku. Tako da i dana danas vrlo malo kukam, žalim se i ne dam da me ništa pomeri iz nekog mog balansa", otkrio je u jednom podkastu Sofronijević koji je oca obradovao novim automobilom.

"Moj tata je veoma skroman čovek koji je vozio auto iz 1984. godine i zato sam rešio da ga obradujem i poklonim mu noviji automobil. Iskreno da vam kažem, nisam mu kupio nov auto, ali je svakako novije generacije. Zaslužio je da od sina dobije ovakav poklon"m otkrio je Sofra tada.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna