Luka Blek koji će Srbiju predstavljati na Evroviziji 2023. godine otputovao je u Liverpul, u kom uveliko traju pripreme za najveće muzičko takmičenje na svetu. 

Tradicionalni ispraćaj upriličen je u zgradi RTS-a,  a mladi umetnik nije krio ushićenje.

"Ovo danas je bila jako svečana prilika i hteo sam svečanije da se obučem, kao da sam na svojih 10,15 godina mature, na koju nisam išao, tako da sam se danas potrudio da izgledam ovako. Mnogo pozitivnih komentara od raznih generacija i presrećan sam zbog toga. Zaboravim prosto da je bila Evrovizija i tako šetam gradom i ljudi mi prilaze. Ono što sam najviše primetio, jeste da su to deca od 10-15 godina koja uče da sviraju klavir uz moju pesmu. Nekako sam i zamišljao da će takva publika i biti", rekao je Luka koji se osvrnuo i na podšku koju je dobio od Marije Šerifović.

luke_black_28042023_0176.JPG
Amir Hamzagic/ATAImages 

"Za Mariju Šerifović sam se baš iznenadio, ona je legenda srpske Evrovizije i stvarno neko ko je odneo pobedu i čija reč je zaista Biblija. Tako da mnogo mi je to bilo drago", rekao je Luka kome je podršku pružio i glumac Miloš Biković

"Čini mi se neispavano, kao što sam kaže, ali ga potpuno razumem jer sam i sam takav. Šalu na stranu, višestruko je talentovan, sviđa mi se što je progresivan i iskren, i mislim da smo to prepoznali", rekao je za "Blic" glumac.

"Nisam veliki fan Evrovizije, ako imam vremena gledam finale, pratio sam Konstraktu i pratiću i Luku ove godine", rekao je Biković.

Luk Blek ispraćen za Liverpul
Marija Mladjen/ATAImages 

"Srbija nastupa pod rednim brojem 3 u prvom polufinalu „Pesme Evrovizije‟ 2023", objavljeno je na zvaničnom sajtu muzičkog takmičenja.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna