Pesma koja će nas predstavljati na Evroviziji 2023. godine nastala je u Londonu, gde već šest godina živi i radi njen kreator Luka Blek.

Ovaj mladić privukao je veliku pažnju ljudi širom Srbije, ali još uvek malo njih zna da se on autorskom muzikom bavi od 2005. godine i da je sa 12 počeo da piše tekstove. Četiri godine kasnije počeo je i da komponuje muziku i piše aranžmane. Neverovatno zvuči podatak da je snimio već šest albuma, ali su njih mogli da čuju samo Lukini najbliži prijatelji.

Mnogima je interesantan i simboličan podatak da je godinama sarađivao sa Konstraktom i Zemljom gruva.

"Niko nije bio zainteresovan za moju muziku osim Milovana iz `Zemlje gruva`. Dosta su me naučili o celoj tehnici, pevanju, prvi put sam čuo svoj vokal", priča Luka."Sve mi je bilo jako čudno. Imao sam spor, ali temeljan proces učenja u muzici. Nisam se previše gurao. Nisam toliko siguran u sebe da se dam u prvi plan."

luka blek 2-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Konstrakta je i na poseban način "zaslužna" što je Luka krenuo na "Pesmu za Evroviziju".

"Mislio sam da tamo za mene mesta nema, ali otkako je Konstrakta pobedila, osetio sam se dobrodošlim. To je neki moj milje muzičara", kaže Luka. Ovaj mladoliki momak ima 30 godina, a prvi put se predstavio javnosti u maju 2014. godine, u okviru Gruvlend festivala, kada je i premijerno izveo singl "D-Generation".

Osim autorskom muzikom, bavi se i audio produkcijom i režijom sopstvenih nastupa i muzičkih spotova. Pogledajte i njegov pobednički nastup.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna