Takmičenje za "Pesmu Evrovizije“ prvi put otkako postoji neće se prenositi na prvom kanalu RTS-a. Zbog tragedije koja se prošle srede dogodila u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar“, a potom i u okolini Mladenovca i Smedereva Javni servis se oglasio saopštenjem.

"Iako su zvanično prošli dani žalosti, u Srbiji su i dalje dani tuge. Radio-televizija Srbije obaveštava gledaoce da će, isključivo zbog unapred potpisanih ugovornih obaveza sa EBU – Evropskom radiodifuznom unijom, u utorak 9. maja i četvrtak 11. maja od 21 čas, na RTS 3 prenositi prvo i drugo polufinale takmičenja za 'Pesmu Evrovizije', navodi se u saopštenju,

Predstavnik Srbije Luk Blek svoj nastup posvetiće svim tragično nastradalima.

"Svaki put kada sam imao intervju, mada smo se potrudili koliko god smo mogli da izbegnemo pojavljivanje. Neke stvari nismo uspeli da otkažemo jer nismo mogli zbog učešća, stvarno su bili divni da pokažu reči podrške za Srbiju. Nama je u celom timu mnogo žao zbog događaja koji su se desili i sve naše misli su sa ljudima koji su ovom tragedijom pogođeni“, istakao je Luk Blek.

Pesma Evrovizije neće biti emitovana na RTS 1
RTS/ScreenShoot 

"Nisam srećan zato što je poruka pesme upravo govorila i još ranije 2022. o strahovima i nemilim događajima koji se dešavaju širom sveta, ali mnogo je teže kada se nešto desi bliže vašem srcu, odnosno u Srbiji. Imali smo mnoge emotivne momente ovde, ali kao što sam već rekao, daću sve što imam da ponudim da nekako prenesem tu poruku koja je nažalost aktuelna sada kod nas, ali i u svetu“, rekao je predstavnik Srbije.

Izvor: Lepa&Srećna