Mnoge žene sa šoubiznis scene su progovorile o seksualnom uznemiravanju koje su iskusile tokom karijere, a na svetskom planu je to rezultiralo pokretom "MeToo" (na engl. "I ja, takođe"). Marina Tadić kaže da je i sama prošla istu mučnu fazu.

"Mnoga vrata sam zatvorila, jer nikada nisam pristajala na takvu vrstu ucene. Desilo mi se više puta da gazde klubova vrše pritisak da budete s njima, a onda vam blokiraju klubove koje drže. Muškarci su vrlo osvetoljubivi", kaže pevačica koja je najgore prošla na samom početku karijere. 

Bilo je to pre 16 godina, kada je gazda jednog kluba počeo da joj se udvara. "Pisao mi je pisma, a u jednom trenutku pokušao je i da me poljubi na silu", priča Marina. "Bila sam šokirana, gurnula sam ga, skočila i pitala ga da li želi da ga prebijem. Bila sam duplo manja od njega, ali spremna da se branim", prenosi Alo!

marina tadic-min.jpg
Instagram / marinatadic_official 

"Nisam razumela kako se osmelio na takav postupak, jer mu nikada nisam dala povoda i uvek sam na posao gledala profesionalno, bez ikakvog koketiranja", kaže Marina. 

Kada se završila svirka, pevačica je dobila od njega poruku da nikada više neće pevati u njegovim lokalima. "Zatvorio mi je vrata iako je poslovna saradnja bila fantastična, ali njegov ego nije dozvolio da pređe preko odbijanja", kaže Marina.

"To isto se dogodilo na nekoliko drugih mesta nakon čega bi se potrudili da me izbrišu gde god mogu. Meni je bio važan posao, a njima da se svete jer nisam pristala na njihovu zamisao da me iskoriste."

marina tadic 2-min.jpg
Instagram / marinatadic_official 

U to vreme je Marina sama sebi bila menadžer. "Nisam imala nekog uticajnog menadžera ili čoveka koji bi stao ispred mene. Oni su jasno tražili to što žele, ja sam još jasnije išla protiv toga i bila blokirana, zaključana dobre dve godine. Borila sam se da se vratim pošteno, a bilo je jako teško. Žao mi je svih žena koje su preživele takvu torturu, sigurno su bile uplašene i mlade. Ne može svako da se izbori za sebe kao ja koja sam rođena kao džambas", kaže pevačica.

Tekst: Lepa&Srećna