Mira Banjac poslednjih nedelja boravi isključivo u svom domu, na šta nije navikla, budući da je i u desetoj deceniji veoma aktivna i da i dalje aktivno glumi. 

"Danima ne izlazim iz kuće i mada su me mnogi zvali da nešto snimamo, odbila sam sve poslovne ponude. Ne dajem ni intervjue, u suštini, sve sam po ko zna koliko puta ispričala. Ali pratite šta se dešava, možda bude nekog povoda da razgovaramo. Ko zna, možda još nešto uradim", rekla je Mira za "Alo" i objasnila da nema posebne uspomene na Praznik rada, Prvi maj, budući da je čitavog života radila.

"Ma kakav 1. maj, i ne sećam se kako je to bilo. Uvek sam radila, nisam imala vremena da nešto proslavljam", iskrena je glumačka legenda. 

Mira Banjac
Youtube / Printscreen / Televizija srpske dijaspore 

Mira je zbog sepse i bolova u kolenima dva i po meseca bila vezana za bolničku postelju, ali nije gubila optimizam, niti se uplašila smrti. Njen jedini strah bio je da neće ponovo moći da stane pred kamere, a sebi za svaki rođendan poželi samo dobro zdravlje i da nastavi da radi posao koji najviše voli.

"Poželela sam samo da budem zdrava, da mogu da radim i da nikada ne mirujem, a ne da me zalivaju kao biljku", rekla je jednom prilikom. 

Mira Banjac svojevremeno je priznala da je zbog dugova želela sebi da oduzme život, ali da je jedna situacija promenila njen život iz korena. 

Mira Banjac
Youtube / Printscreen / TV SHOWS 

"Prvo sam naišla na zelenaše koji su uzimali tri puta više i to je bio rašomon. Jednog dana sam otišla u 'Metropol', naručila kafu, sela da napišem pismo i htela da se bacim dole. Moj sin je bio u vojsci, više nisam imala izlaza. Iduće noći zvoni telefon i javi se reditelj Stipe Delić. Bio je poznat tada, ali nismo se znali lično", rekla je svojevremeno za "Politiku" Mira koja više nikada u životu nije pozjamila novac:

"Kaže hoće da radim veliku glavnu ulogu, poslaće mi scenario. Ubrzo mi neki čovek donosi čitavu kutiju sa ogromnih 13 epizoda. Bila je to čuvena Marija, žena iz logora, zbog koje su me šišali do glave. Ugovor je bio milionski. Potpišem i vratim sve dugove. To je bio moj mrak, ali i pročišćenje. Pola dinara više u životu nisam pozajmila, da umirem ne bih."

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna