Legendarna Mira Banjac u novembru je napunila 93. godine, a u životu je prošla kroz različite i lepe i ružne trenutke. Svojevremeno je priznala šta bi promenila u karijeri i životu kada bi mogla da se vrati kroz godine.

"Menjala bih veliki mračni deo mog života u Beogradu. Ja sam jaukala beogradskim ulicama, bila sam na ivici da se ubijem. Imala sam stan u Novom Sadu kada sam krenula u Beograd. Jedna gospođa je htela da uđe u njega, a ja sam imala stanarsko pravo. To pravo sam joj prodala, a to se tada nije smelo. Meni je to odobrio grad uz klauzulu da više nikada ne mogu dobiti stan u Novom Sadu. Pristala sam. Sa tim parama sam kod Skadarlije iznajmila jednu garsonjeru na godinu dana", ispričala je glumica i otkrila da ju je spasao poziv reditelja Stipe Delića.

"Posle je ta žena došla da traži novac nazad i tužila me. Ja te pare više nisam imala i krenula sam da zajmim. Prvo sam naišla na zelenaše koji su uzimali tri puta više i to je bio rašomon. Jednog dana sam otišla u „Metropol”, naručila kafu, sela da napišem pismo i htela da se bacim dole. Moj sin je bio u vojsci, više nisam imala izlaza. Iduće noći zvoni telefon i javi se reditelj Stipe Delić. Bio je poznat tada, ali nismo se znali lično", rekla je svojevremeno za "Politiku" Mira koja više nikada u životu nije pozjamila novac.

Mira Banjac
Youtube / Printscreen / Televizija srpske dijaspore 

"Kaže hoće da radim veliku glavnu ulogu, poslaće mi scenario. Ubrzo mi neki čovek donosi čitavu kutiju sa ogromnih 13 epizoda. Bila je to čuvena Marija, žena iz logora, zbog koje su me šišali do glave. Ugovor je bio milionski. Potpišem i vratim sve dugove. To je bio moj mrak, ali i pročišćenje. Pola dinara više u životu nisam pozajmila, da umirem ne bih.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna