Francuska glumica Brižit Bardo šezdesetih godina prošlog veka bila je jedna od najpoznatijih žena Evrope, a uživala je status na kom su joj svi zavideli. Smatrali su je ikonom jedne cele generacije, a uloge su je same pronalazile. Ona se svuda odlično snalazila, osim u majčinstvu.

Biografija "And Bardot created woman" otkriva kako se Bardo snašla u novoj ulozi u kojoj se našla 1960. godine kada je dobila sina Nikolasa.

 "Bilo je to ludilo. Neki fotografi su se maskirali u doktore da me iznenade. Nije bilo privatnosti. Bilo je grozno. Rođenje sina povezivala sam s ovom traumom, a Nikolas je bio taj koji je snosio posledice", poznata Francuskinja je otkrila da je rodila dete protiv svoje volje.

Zbog činjenice da je oko nje vladala potpuna histerija, Brižit nije znala da se nosi s novom ulogom, a žalila se i da je beba vrištala čim bi joj prišla. Ta situacija ostavila je dubok trag u njihovom odnosu, a ni danas nisu uspeli da uspostave blisku vezu. Čak ju je Nikolas tužio zbog reči kojima ga je opisala.

"Bio je poput tumora koji se hranio mnome, koji sam nosila u svom natečenom mesu, čekajući samo da dođe blaženi trenutak kada ću konačno da ga se rešim. Noćna mora je dostigla vrhunac, to je bilo neophodno. To doživotno smatram razlogom svoje nesreće", napisala je Bardo i time povredila svog sina.

"Gledala sam svoj ravan, vitak stomak u ogledalu kao dragog prijatelja na koga sam htela da zatvorim poklopac mrtvačkog kovčega", opisala je glumica svoju trudnoću u memoarima. Kako bi pobacila udarala se u stomak tokom trudnoće, a kada joj se sin rodio pokušala je da se ubije - popila je celu bočicu tableta za spavanje i prerezala vene u njenoj vili u Francuskoj.

Brižit Bardo nije želela da bude majka
Profimedia 

Nakon razvoda, puno starateljstvo nad neželjenim detetom dobio je njegov otac Žak Šarije. Legendarna glumica danas je veliki aktivistata prava životinja.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna