Glumac Petar Strugar veliki je ljubitelj životinja, a sa prijateljem je pre tri godine otvorio konjički klub nadomak Beograda i okrenuo se ovoj strasti.

"Volim da živim sa životinjama i to je jedan najčistiji vid ljubavi. Za decu i odrasle veoma je bitna ta neverbalna komunikacija i empatija koju razvijaju životinje. Boravljenje sa konjima i delfinima poseban je vid hipoterapije, koji je blagorodna za decu sa autizmom. Takođe, deca sa paraplegijom imaju dosta blagodeti od provođenja vremena sa konjima i na konju, jer oni u hodu imaju impuls kao čovek i onda im on stimuliše te receptore za koordinaciju", objasnio je glumac u emisiji "Kec na jedanaest".

Petar Strugar o ljubavi prema životinjama
Youtube/Printscreen/RTS 

Pored glume i životinja, Petar izuzetno voli i sport, a dok je živeo u Crnoj Gori trenirao je odbojku.

"U Budvi sam dugo trenirao odbojku. Brat rođeni mi je reprezentativac i profesionalni odbojkaš. Otac je bio trener, ali sam ja ostao mali. Igrao sam dizača, ali jednostavno između dva tehničara koja su odličnog kvaliteta, uvek birate višeg, zbog kvaliteta i bloka, jer je odbojka zapravo igra visine", rekao je Strugar u pomenutoj emisiji.

Petar Strugar je ponosni otac dva sina, Zarija i Iva. Starijeg Zariju dobio je u braku sa prvom suprugom, glumicom Ivanom Nikolić, dok mu je mlađeg naslednika Iva podarila druga supruga Olja, od koje se rastao prošle godine.

Pre toga, glumac se nekoliko meseci zabavljao sa pevačicom Milicom Todorović, a njihova veza privlačila je veliku medijsku pažnju.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna