Decenije bavljenja muzikom, česta putovanja i nastupi, neredovan san i neredovna ishrana, kao i konzumiranje cigareta uzeli su danak, pa je pevačica Maja Odžaklijevska bila primorana da u jednom trenutku okrene novi list i potpuno promeni način života.

"Ne bih volela da ova moja priča bude shvaćena pogrešno jer sam svesna da postoje ljudi koji sa zdravljem imaju mnogo veće probleme nego ja. U mom slučaju to je bila slabija cirkulacija i masnoća u krvnim sudovima. Zapravo, radilo se o plaku na karotidi koji je, na sreću, izlečiv, ali uz veliku disciplinu. Kada mi je doktor rekao da mi, ako ne prestanem sa nekim lošim navikama, nema povratka jer mi je zahvaćena moždana grana, jako sam se uplašila. Tada sam preko noći ostavila cigarete iako sam pre toga pušila tri pakle dnevno", ispričala je pevačica u jednom intervjuu.

Maja Odžaklijevska o zdravstvenim problemima
ATA Images/Antonio Ahel 

U procesu oporavka Maji je, kako kaže, mnogo pomogao jedan Sarajlija, koji joj se javio kada je čuo kakav problem ima.

"On se bavi proizvodnjom meda sa specijalnim travama. Pune dve godine uzimala sam njegove proizvode, i desilo se čudo. Plak na karotidi se prepolovio, sa tendencijom smanjivanja. Možete li zamisliti kako mi je laknulo. Uz to, krvna slika mi je sada, kako doktor kaže, kao da živim na planini. Dok ranije nisam mogla bez napora da se popnem na drugi sprat, sada komotno mogu da igram fudbal", otkrila je Maja, koja je pored toga muku mučila i zbog problema sa kičmom.

"Zbog prirode posla kojim sam se bavila i silnih kofera koje sam nosila moji pršljenovi su, slikovito rečeno, zarđali. Otišla sam kod kiropraktičara i on je počeo da mi 'lomi' kičmu u svim mogućim pravcima. Plakala sam od bolova, čak sam mu rekla da neće dobiti ni dinar od mene, jer neću da plaćam nekoga ko me maltretira. On je uz smeh odgovorio da ne moram da platim ako ne osetim poboljšanje. Tri noći nisam mogla da spavam od bolova. Jedno jutro sam se probudila, ustala i shvatila da me više ništa ne boli. Bila sam zapanjena, zbunjena, ali iznad svega srećna. Otišla sam kod njega i od srca mu zahvalila", rekla je tada Maja.

Maja Odžaklijevska poslednjih godina povukla se iz javnosti, retko se pojavljuje u medijima, i posvećena je unuku Luki koji ima autizam. Dok nije dobila nacionalnu penziju, pevačica je živela od 33.000 dinara mesečno, o čemu je takođe javno govorila. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna