Saša Vidić, poznati srpski stilista i modni kreator, preminuo je danas u 53. godini u KBC "Bežanijska kosa" u Beogradu, a kako "Kurir" sada nezvanično saznaje, Vidić je kasno sinoć dovezen u bolnicu u teškom stanju i odmah priključen na respirator.

Prema rečima izvora pomenutog medija, u pitanju je bilo septično stanje zbog čega je proglašen mrtvim usled kardiorespiratorne insuficijencije, a definitivan uzrok koji je doveo do tog stanja je zasad nepoznat.

Saša Vidić
ATA / Antonio Ahel 

Kardiorespiratorna insuficijencija predstavlja, kako se navodi, naglo nastalu slabost disajne funkcije koja omogućava razmenu gasova između spoljašnje sredine i krvi.

Centralni deo sistema za disanje su pluća, ali disajna funkcija zavisi od više sistema organa i nivoa kontrole. Taj sistem čine centri u mozgu, produženoj i kičmenoj moždini, mišići grudnog koša, dijafragma, plućna maramica, pluća, disajni putevi, krvni sudovi. Zbog toga disajna slabost, bilo akutna ili hronična, može nastati kao posledica patoloških poremećaja na svim ovim nivoima.

Najčešći uzroci su - upale pluća, edem pluća, plućna tromboembolija, teško pogoršanje astme i hronične obstruktivne bolesti pluća, akutni respiratorni distres sindrom, pneumotoraks, moždani udar, moždane povrede, trovanja, neuromišićne bolesti.

Saša Vidić
ATA / Antonio Ahel 

Saša Vidić je rođen 1971. godine u selu Mlaka u Hvatskoj, jedno vreme je živeo u Banja Luci, da bi se potom preselio kod ujaka u Beograd, kada je pobegao od rata u Bosni kao izbeglo lice. U srpskoj prestonici izgradio je karijeru, a za više od tri decenije sarađivao je sa brojnim pevačima, glumcima, sportistima i političarima.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna