Saša Vidić, poznati modni kreator i stilista, preminuo je danas u KBC "Bežanijska kosa" u 53. godini. Kako se navodi, u pitanju je bilo septično stanje zbog čega je proglašen mrtvim usled kardiorespiratorne insuficijencije, a definitivan uzrok koji je doveo do tog stanja je zasad nepoznat.

Saša je više od tri decenije bio prisutan na javnoj sceni, a tokom dugogodišnje karijere sarađivao je sa brojnim javnim ličnostima - pevačima, glumcima, sportistima i političarima. Iako je do tada često davao intervjue i bio poznat po svom britkom jeziku, kreator se poslednjih godinu dana retko pojavljivao u javnosti, a jedan od razloga bio je i neizmeran bol zbog smrti oca, kog je izgubio 20. aprila prošle godine.

Saša Vidić
ATA / Antonio Ahel 

Saša nije krio koliko je patio za ocem, od kog se, nakon njegove smrti, oprostio na potresan način.

"Poštovani oče, sada kada si umro vraćaju mi se sećanja na tebe i naše zajedničke uspomene. Sa pet godina si me naučio da plivam, i sa istih pet godina sam probao bevandu. Sa pokojnom majkom i tobom sam bio po celom Jadranu, po najboljim hotelima. Sa nestrpljenjem sam čekao svaku Novu godinu, jer si mi donosio najlepše i najveće poklone. Sedeo sam ti u krilu i učio si me da vozim auto, obožavao sam da me voziš na motoru, čak sam uspeo zapaliti gležanj na auspuh. Zadnje godine nismo bili u kontaktu, što zbog mog nemara, što zbog obaveza i posla, i jako mi je žao zbog toga. Došao sam osam dana pred tvoj odlazak u večnost, kao da sam osetio da odlaziš. Plašio sam se susreta, a znao sam da ću uskoro ostati bez oca, kao i bez majke. Tvoje siroče Saša", napisao je tada, pre tačno godinu dana, Vidić.

Saša Vidić
ATA / Antonio Ahel 

Saša Vidić je rođen 1971. godine u selu Mlaka u Hvatskoj, jedno vreme je živeo u Banja Luci, da bi se potom preselio kod ujaka u Beograd, kada je pobegao od rata u Bosni kao izbeglo lice. U srpskoj prestonici izgradio je karijeru, a za više od tri decenije sarađivao je sa brojnim pevačima, glumcima, sportistima i političarima.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna