Ana Bekuta u karijeri dugoj preko četiri decenije snimila je 18 studijskih albuma i isto toliko kompilacija. Održala je brojne koncerte u Srbiji i inostranstvu, a poslednjih nekoliko godina stalni je član muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”. Rođena je 6. septembra 1959. godine u mestu Banja blizu Priboja, a kao dete nije maštala o tome da postane pevačica.

"Rođena sam u umetničkoj porodici, pokojni otac je svirao frulu, stričevi takođe. Otac me je uveo u muziku jer je bio svestan mog talenta. Obavezno je bilo da znamo da igramo kolo, a tek onda je došlo pevanje na red. Kao mala sam bila jako stidljiva i to je bio razlog zašto nisam maštala o tome da postanem pevačica", rekla je svojevremeno Bekuta koja je godinama bila stidljiva.

"Mislim da je stidljivost u sklopu mog zodijačkog znaka koji je prilično povučen, trebalo mi je vremena da zasijan pravom energijom i svetlošću. Bila sam u grču nekih deset godina, uvek sam se plašila kako će se protumačiti moje reči, a zapravo je trebalo da uvek budem to što jesam", rekla je Ana koja je bila najstarije dete u porodici pa je vodila računa o svoje dve sestre.

"Najstarije sam dete u porodici Polić. Rođena sam u vreme kada se država pokretala, nije nam preticalo, a nismo bili ni bogati. Imali smo sve što nam je bilo potrebno. Majka je bila zaposlena, a otac zemljoradnik. Dve mlađe sestre Dobrilu i Milinu sam uvek vukla za sobom. Imala sam veliku odgovornost kada su njih dve u pitanju", rekla je Ana u emisiji "Iz profila“, pa dodala da je bila odličan đak.

ana-bekuta-01.jpg
ATA / Antonio Ahel 

"Bila sam odličan đak, moj unutrašnji život je bio jako bogat. Uvek sam puno maštala i razmišljala ne znajući da će mi se većina želja u životu ostvariti. U to vreme se moj posao nije shvatao ozbiljno, tek kasnije kada sam u dvadeset šestoj godini snimila prvi album odlučila sam da se ozbiljno bavim ovim poslom. Radila sam najbolje što sam umela i mogla, a vidim da je publika to vremenom prepoznala i prihvatila", rekla je Ana koja je sina rodila kada je imala tek 17 godina.

“Doba odrastanja došlo je prebrzo. Mene je zateklo bez romantičnog ulepšavanja, jer je istina da je moje prve prave izlaske veoma brzo zamenilo menjanje pelena i briga o bebi. Moje materinstvo bilo je svakako prerano, ali mi je ujedno i najdragocenije iskustvo u životu”, govorila je pevačica koja je zbog nemogućnosti da sama odgaja dete bila primorana da ga ostavi u domu za nezbrinutu decu.

Sin Ane Bekute verio lepu Nišlijku
Privatna arhiva 

"Majka je bila stroga, a otac je morao da popusti. Tu osobinu sam od nje pokupila i kasnije sam ista bila prema svom sinu, ali prema unucima nisam. Vremenom naučite u životu da razdvojite bitno od nebitnog. Najvažnija je zapravo ljubav i vreme koje odvojite za svoje najbliže. Sa sinom nažalost nisam imala toliko vremena, ali kad god i koliko god mogu trudim se da im pomognem, mnogo pričamo. Meni je u detinjstvu toga nedostajalo jer su roditelji bili prezauzeti brigom da nas izvedu na pravi put.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna